|
Zaginiony temat Nagrody Iwna |
| Kto wygra Nagrodę Iwna |
| 1. CACCINI dż. T. Lukašek 59 |
|
88% |
[ 8 ] |
| 2. THORN dż. A. Polli 59 |
|
0% |
[ 0 ] |
| 3. LANGFUHR dż. S. Vasyutov 59 |
|
0% |
[ 0 ] |
| 4. DYSTANS dż. M. Březina 59 okulary |
|
0% |
[ 0 ] |
| 5. BRONISLAV k. dż. M. Abík 59 |
|
0% |
[ 0 ] |
| 6. EXCALIBUR dż. M. Srnec 59 |
|
11% |
[ 1 ] |
|
| Głosowań: 9 |
| Wszystkich Głosów: 9 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
Kioto
Dżokej

|
Wysłany: 2016-06-10, 17:22 Zaginiony temat Nagrody Iwna
|
|
|
Wszystkich zainteresowanych i piszących w temacie Nagroda Iwna, przepraszam za zniknięcie tematu.
Okazało się, że tworząc ankietę do tematu, popełniłam błąd i odkliknęłam kasowanie tematu po 7 dniach. Nie zauważyłam tego. Wydawało mi się, że zaznaczyłam tylko "długość głosowania" na 7 dni, a nie usuwanie całego tematu.
Dziś rano okazało się, że temat wyparował w bezbrzeżną przestrzeń internetu i nie można go odtworzyć, nastąpiło to automatycznie.
Będę jeszcze próbować, ale obawiam się, że temat jest nie do odtworzenia i proszę swoje uwagi do Iwna pisać w nowym temacie. |
|
|
|
 |
marek
Starszy uczeń

|
Wysłany: 2016-06-10, 17:29
|
|
|
Niestety, takie są uroki phpBB by przemo.
Ten program do tworzenia for internetowych posiada wiele "pułapek"i trzeba trzeba uważać.
Szkoda straconych 3 stron tematu. |
|
|
|
 |
Koniofan
Dżokej Koniofan

|
Wysłany: 2016-06-12, 21:06
|
|
|
Cacini -brawo...wygrywa ,jak chce ,zapisany do Łuku a typer z programu firmowego daje go na 2-gie miejsce -całkowity blamaż,za takie coś powinien być na "kopach " wyrzucony z tej "fuchy' -to jest karygodne ,ale...... to są polskie wyścigi |
_________________ Koniofan
 |
|
|
|
 |
słonik
Dżokej Kto pyta nie błądzi

|
Wysłany: 2016-06-12, 23:58
|
|
|
Brawo dla stajni Caccini pewniak na wygranie Derbów.
Ładnie zapłacili za trójkę |
|
|
|
 |
Kioto
Dżokej

|
Wysłany: 2016-06-13, 11:43
|
|
|
Niestety, organizatorom zabrakło wyobraźni i Cacciniego oklaskiwało na padoku kilka osób.
Dokładnie i dosłownie 4 osoby!
Trener Wyrzyk specjalnie dziękował im za pozostanie na torze.
Już przed nagrodą Soliny większość kibiców i pasjonatów wyścigów wybrało obejrzenie meczu Polska-Irlandia Pln. i na torze została garstka.
W zasadzie zostali ci, którzy musieli zostać - obsługa stajen, trenerzy, jeźdźcy, właściciele, ochroniarze i fotografowie.
Smutne i bez wyobraźni.
Na mój list do prezesa PKWK i pani dyrektor działu organizacji wyścigów by przestawić te dwie najważniejsze gonitwy tego dnia i zamienić je miejscami z wyścigami III gr, nie było odpowiedzi.
Przewidywania Tx'a , że mecz będzie można obejrzeć na telebimie na torze również się nie sprawdziły.
A i występ Iron Belle i Cacciniego zasługiwał na adekwatną oprawę, tłumy kibiców i gromkie brawa. |
|
|
|
 |
słonik

|
Wysłany: 2016-06-13, 11:44
|
|
|
| No to nie będzie WW konfrontacji Caccini Va Bank |
|
|
|
 |
Karina
Dżokej

|
Wysłany: 2016-06-13, 11:54
|
|
|
| no to były tłumy !!! w drugiej połowie sezonu pewnie będą pisać tak Va Banka aby nie wpadł pod Cacciniego !!! |
|
|
|
 |
kostor
Dżokej

|
Wysłany: 2016-06-13, 12:12
|
|
|
| Jedyna możliwość żeby się spotkali to chyba St Leger. |
|
|
|
 |
Karina
Dżokej

|
Wysłany: 2016-06-13, 12:25
|
|
|
| a Kozienic? |
|
|
|
 |
słonik

|
Wysłany: 2016-06-13, 13:43
|
|
|
| Czytałem na FB że czasie WW Caccini ma być we Francji, Myślę że Caccini pobiegnie, w St.Leger. |
|
|
|
 |
Karina
Dżokej

|
Wysłany: 2016-06-13, 16:16
|
|
|
| Kioto napisał/a: | Niestety, organizatorom zabrakło wyobraźni i Cacciniego oklaskiwało na padoku kilka osób.
Dokładnie i dosłownie 4 osoby!
Trener Wyrzyk specjalnie dziękował im za pozostanie na torze.
Już przed nagrodą Soliny większość kibiców i pasjonatów wyścigów wybrało obejrzenie meczu Polska-Irlandia Pln. i na torze została garstka.
W zasadzie zostali ci, którzy musieli zostać - obsługa stajen, trenerzy, jeźdźcy, właściciele, ochroniarze i fotografowie.
Smutne i bez wyobraźni.
Na mój list do prezesa PKWK i pani dyrektor działu organizacji wyścigów by przestawić te dwie najważniejsze gonitwy tego dnia i zamienić je miejscami z wyścigami III gr, nie było odpowiedzi.
Przewidywania Tx'a , że mecz będzie można obejrzeć na telebimie na torze również się nie sprawdziły.
A i występ Iron Belle i Cacciniego zasługiwał na adekwatną oprawę, tłumy kibiców i gromkie brawa. |
a kto był w tej czwórce? |
|
|
|
 |
Kioto
Dżokej

|
|
|
|
 |
kostor
Dżokej

|
Wysłany: 2016-06-13, 17:13
|
|
|
| Caccini zapisany do Grosser Preis von Berlin G1 14.08 czyli jeśli pójdzie mu dobrze i pozostanie w zapisie do Łuku, to nie dojdzie w tym sezonie do spotkania z Va Bankiem. |
|
|
|
 |
tx
Dżokej

|
Wysłany: 2016-06-13, 18:38
|
|
|
Odpowiadam merytorycznie Osanowi po jego wpisie w innym miejscu.
Langfuhr był blisko drugi w Nagrodzie Strzegomia i w walce drugi w szyję w klasycznej N. Rulera. Pierwsza z tych nagród jest próbą przed drugą. Po N. Rulera właściciel trzylatka posadzanego o klasę ma do wyboru klasyczną próbę przed Derby (u nas taka rolę pełni N. Iwna, d. Przychówku) lub N. Jurjewicza d. Rzecznej na 1600 m ze starszymi końmi. Langfuhr jest prawdopodobnie po ojcu z kodem genetycznym T/T (Soldier of Fortune), po matce, która może przekazać albo szybkość albo staminę. Więc jaki błąd popełnili właściciele Langfuhra zapisując go do N. Iwna, po drugim miejscu w N. Rulera? Osan twierdzi, że Langfuhr jest stayerem i nie powinien startować w N. Rulera. Na jakiej podstawie Osan założył, że jest stayerem? Pomijając fakt, że klasyku na 1600 m (klasyku, czyli dla koni trzyletnich) startują też konie o uzdolnieniach wytrzymałościowych, bo jest to przecież też próba przed Derby.
Czekam na merytoryczną wypowiedz Osana - bez wymysłów ad personam (wymyślać jak chce może pod N. Soliny).
dodane
widzów przy padoku oglądających Cacciniego i pozostałe trzylatki przed Nagrodą Iwna, 12 czerwca, podczas meczu Polska - Irlandia Północna, było w pewnym momencie 150 (liczyłem dwa razy), łącznie w strefie B ok. 200 do 250, plus widzowie w strefie A.
Kioto podaje tych, którzy zostali na dekorację po ostatniej gonitwie. Dekoracje odbywają się frontem do remontowanej trybuny i nawet mnie nie przyszło do głowy, żeby czekać aż komisja techniczna zatwierdzi oczywisty wynik, tym bardziej, że na Slu to zatwierdzanie nawet prostego wyniku, bez komplikacji, potrafi trwać i wieczność. |
|
|
|
 |
Osan
Kandydat dżokejski

|
Wysłany: 2016-06-13, 23:30
|
|
|
Tx, a ja, głupi, kiedyś miałem cię za osobę potrafiącą czytać ze zrozumieniem...
Po pierwsze. Ty nie umiesz pisać merytorycznie o selekcji (w sensie należycie jej analizować), bo nie masz ku temu ni wiedzy, ni świadomości, ni talentu...
Po drugie. Cały czas mówiłem (ostrzegałem), że Nagroda Iwna zweryfikuje boleśnie fatalny, bo zbyt forsowny sposób sposób menażowania tego konia na wiosnę, tj. zapisanie go wcześniej aż do dwóch biegów na milę (Strzegomia i Rulera). Ziemiański całkowicie bez wyobraźni zapisał go i do Strzegomia i do Rulera (po tak forsownym biegu w Strzegomia), co - moim zdaniem - mogło się odbić negatywnie na jego postawie w Iwna (i co też się stało). Langfuhr mógł pobiec w Rulera (nie biegnąc wcześniej w Strzegomia), a jak już pobiegł (mocno za wcześnie dla niego) w ciężkim biegu w Strzegomia, to mógł trener mógł i powinien mu oszczędzić Rulera, by dać mu odpocząć przed Iwna!
Po trzecie. Jedynym realnym wyścigiem przygotowawczym przed Derby jest Nagroda Iwna (już próba dystansowa), a nie Rulera, a tym bardziej także milerska N. Jurjewicza!
Po czwarte. Twierdzę, że Langfuhr jest stayerem, bo... nim jest (nawet ci to wychodzi z analizy), więc nie szukaj na siłę dziury w całym... byle tylko judzić |
|
|
|
 |
|
|