|
Tower Racing Forum
|
Wyrzyk: geniusz, psychol itd |
Autor |
Wiadomość |
tx
Dżokej

|
Wysłany: 2020-09-03, 14:23 Wyrzyk: geniusz, psychol itd
|
|
|
Temat o wielkości i małości Wyrzyka.
Prawda czy fałsz?
Geniusz? Na pustym polu pod lasem zbudował i zorganizował z niczego najlepszą stajnię wyścigową w tym kraju wraz z ośrodkiem treningowym w Mazowieckim Parku Krajobrazowym.
Niezwykle pracowity? Całkowicie poświęcony swojej pracy.
Najlepszy trener w tym kraju? Wielokrotny champion trenerów.
Kreator własnego wizerunku? Serial w Planet.
Psychol? Zachowuje się, jak niezrównoważony.
Oszust? W wypowiedziach o swoich koniach przed gonitwami.
Cham? Wie lepiej i obraża się o wszystko.
Tyran? Ne znosi sprzeciwu i wymaga posłuszeństwa.
Fantasta? Inter Royal Lady w Prix de l'Arc.
Celebryta? Gwiazda polskich wyścigów.
Walczak?
Będziemy tu w miarę możliwości zbierać dane o tej niezwykłej postaci.
Czy i w jakich proporcjach cechy te charakteryzują postać mistrza Adama Wyrzyka? |
|
|
|
 |
tx
Dżokej

|
Wysłany: 2020-09-03, 18:57
|
|
|
Wyrzyk jako fantasta, c.d.: Inter Royal Lady w Prix de l'Opera zamiast Prix de l'Arc.
Gdy Inter Royal Lady zwyciężyła w wypaczonej zresztą Nagrodzie Strzegomia, Adam Wyrzyk jako jej trener stanął przed trybuna honorową i ogłosił miastu i światu: startujemy w Prix de 'lArc!
Po Oaks, kiedy I.R.Lady nie pozwoliła się dogonić bardzo średniej klaczy z Niemiec, Wyrzyk juz bez fanfar, po cichu zmienił plany i podpowiedział jej właścicielowi zapis do Prix l'Opera w dniu Prix de l'Arc, co wywęszył czujny Master Bars.
Po Oaks cicho zrobiło się o I.R.Lady, niepokonanej do Derby klaczy własności państwa Pegzów. Czy ktoś wiec, co się z nią dzieje?
Nie ma jej w zapisie do Nagrody Krasne, 6 września, a jest Nemezis, derbistka i oaksistka 2019. |
|
|
|
 |
Master Bars
Dżokej

|
Wysłany: 2020-09-03, 20:05
|
|
|
IRL pobiegnie 20 września w nagr WESTMINSTER FREUNDSCHAFTSPREIS dystans 2000 m
Suma nagród 126 000 zł,dla zwycięscy 72 000 zł .
Wyrzyk zapisze do tej gonitwy og Plontier .
Liczy na zdobycie pierwszej i drugiej nagrody . |
|
|
|
 |
tx
Dżokej

|
Wysłany: 2020-09-03, 20:28
|
|
|
Tekst Wiktora Lubicza
Wyrzyk jako walczak, cham i psychol
https://www.youtube.com/w...eature=emb_logo
29 sierpnia 2020, Slu, gonitwa czwarta, ostatni wiraż, 600 m przed metą, Mura (Lily Rose) schodzi nieco do kanatu, prawdopodobnie nie widząc Australian Spring. Wyrzykówna zachowała czujność i perfekcyjnie wyszła z tej niebezpiecznej sytuacji. Finiszowała na drugie, jej klacz straciła akcję pod koniec. Wyrzykówna złożyła bezsensowny protest przeciwko Murze. Kt nie mogła uwzględnić protestu, bo Lily Rose przybiegła za Australian Spring. Powinna zadzwonić do Kt i poinformować sędziów - z zaznaczeniem do protokołu, że Mura zajechał jej drogę. Niepotrzebny był protest. Prosta sprawa.
I co dalej?
Otóż, pan Adam skrobnął u siebie na Fb dłuższy tekścik na ten temat.
Czytam (interpunkcja oryginalna): "Aśka mogła złożyć tylko zażalenie ale złożyła protest bo po proteście zostaje ślad, ja w podobnych sytuacjach składałem zażalenie na niebezpieczną jazdę wielu jeźdźców. I nie pozostawało nic z moich interwencji".
Byłoby ok, gdyby pan Adam zakończył swój tekst, na przykład pytaniem, jak postępować w podobnej sytuacji?
Podpowiadam jeszcze raz: dzwonić do Kt, prosić przewodniczącego lub zastępcę i powiedzieć co się stało w wyścigu, koniecznie z zaznaczeniem - do protokołu!
Dokładnie jak w Anglii, tyle tylko, że tam dżokej lub trener mają obowiązek powiadomienia stewardów o podobnych sytuacjach.
Jeśli Kt będzie robić utrudnienia albo nie będzie notki w jawnym protokole po dniu wyścigowym, dać znać, to ich popędzimy!
Ten Wyrzyk mnie się podoba, bo walczy, nieważne, że w swojej sprawie, ale walczy - też w interesie społecznym.
Ale dalej w tym tekściku odzywa się psychol Wyrzyk, robi z igły widły i dźga w Kt.
Czytam kilka wierszy dalej: "To jest najgorsza Komisja Techniczna jaką pamiętam! Nie ma w niej doświadczonych ludzi pd laty związanych z wyścigami we profesjonalnym obcowaniu z końmi wyścigowym i z wyścigami".
To o panu Kochu! Hodowcy Dxielanda! Cham Wyrzyk wie lepiej, że Koch nie zna się na koniach i wyścigach. " Z czego wynika taka ignorancja?" - jakby siebie pytał Wyrzyk w innym miejscy w tym tekściku. Ano, z chamstwa panie Wyrzyk, z pańskiego chamstwa. Jakim trzeba być chamem, żeby odmawiać znawstwa panu Jarosławowi!
Ale to nie wszystko, Wyrzyk idzie dalej, zachłyśnięty swoją wielkością głupka.
Pisze (interpunkcja oryginalna): "Komisja która potrafi tylko liczyć baty i ważyć jeźdźców. Komisja która podejmuje błędne decyzje jest nieprofesjonalna w swoim działaniu. Bez kompetencji wiedzy i doświadczenia. Komisja która brakiem zdecydowanej reakcji zagraża bezpieczeństwu rozgrywania gonitw. Kto powołał taki zespół ludzi? - pyta Adam Wyrzyk na koniec swojego tekstu na FB"
Oto psychol Wyrzyk w pełnej odsłonie: wychodząc od powtarzalnej sytuacji na wszystkich torach świata kilkanaście wierszy dalej kończy na ukamieniowaniu sędziów. Zachłyśnięty swoją wielkością. |
|
|
|
 |
Issos
Kandydat dżokejski

|
Wysłany: 2020-09-04, 20:46
|
|
|
Sorry tx ale wydaje mi się, że to Ty jesteś zachłyśnięty wielkością głupka. Z jedynego ambitnego trenera w Polsce robisz debila. Arc to za dużo - być może - ale w życiu trzeba do czegoś dążyć. I chwała tr. Wyrzykowi za to.
Przez ostatnie 10 lat obserwowania Twoich postów zdążyłem zauważyć że masz naprawdę dużo wiedzę o koniach ale (nie wierz nic wypowiedzianego przed "ale" ") czasami coś Ci odbija.
A że umiesz przytaczać aforyzmy Leca... Nie Ty jeden je czytałeś.
A enigmatyczne, pozbawione jakiejkolwiek merytoroki posty(do których pisania namawiasz) zawsze będą sie kojarzyły każdemu normalnemu człowiekowi z Nikodemem Dyzmą. |
|
|
|
 |
Kioto
Dżokej

|
Wysłany: 2020-09-04, 21:41
|
|
|
Noo, no Issos, rozczarowujesz mnie z każdym niemerytorycznym postem.
Pisanie, że Wyrzyk jest "jedynym ambitnym trenerem" , bo jest wizjonerem, mierzy wysoko, jeżdżąc z końmi za granicę, jest kompletnie nietrafione. A trener Walicki czy Janikowski to co? Leszcze, nieudacznicy, nie jeździli i nie wygrywali ze swoimi końmi za granicą?
To tak samo nietrafione jak narzekanie na brak kompetencji KT przez Wyrzyka, w której zasiada Pan Jarosław Koch.
Wyrzyk ma swoje niewątpliwe zalety, ale też i niezliczone wady, o których wspomina Tx.
Nazywanie Tx'a głupkiem, kompletnie Ci nie przystoi. Jest mi przykro, że tak gwałtownie zareagowałeś. |
|
|
|
 |
Joga
Dżokej

|
Wysłany: 2020-09-04, 21:43
|
|
|
Hm, Nikodem Dyzma bardziej kojarzy mi się z Wyrzykiem, który pojawił się znikąd nie mając pojęcia o koniach i "po farcie" (można ten fart nazwać np. pentoksyfiliną, to ładna nazwa, prawda?) przebojem zawładnął polskimi wyścigami |
_________________ A horse gallops with his lungs, perseveres with his heart, and wins with his character.
Federico Tesio |
|
|
|
 |
Issos
Kandydat dżokejski

|
Wysłany: 2020-09-04, 21:45
|
|
|
Po prostu nie lubię jak ktoś kogokolwiek wyzywa od głupków. Przecież to bez sensu. |
|
|
|
 |
Issos
Kandydat dżokejski

|
Wysłany: 2020-09-04, 21:51
|
|
|
Pan Wyrzyk nie jest trenerem do którego bym oddał konia do treningu ale bez przesady z tą krytyką. Są gorsi od niego. A im się nie dostaje. |
|
|
|
 |
tx
Dżokej

|
Wysłany: 2020-09-04, 22:14
|
|
|
Issos, a "zachłyśnięty swoją wielkością" w odniesieniu do Adama Wspaniałego podoba się?
dodane:
Streszczam z Lubicza na polski dla Issosa. Komisja Techniczna odrzuciła 29 sierpnia protest córki Wyrzyka. Córka zajęłą drugie miejsce w czwartej tego dnia gonitwie, a dżokej, który jej zdaniem przeszkadzał zajął czwarte miejsce. Z tego powodu Wyrzyk jako trener w dłuższym tekście na FB ocenił ten zespół sędziów, który odrzucił bezsensowny protest jego córki jako najgorszy w historii tutejszych wyścigów.
Issos, nie szanujesz Wyrzyka. Nie szanujesz jego ludzkiej głupoty! |
|
|
|
 |
Lajkonik
Starszy uczeń

|
Wysłany: 2020-09-05, 01:42
|
|
|
Kiedyś, pan w. załatwił wyściŋi na cacy, nie obierając nagrody od Prezydenta RP. Potem
wyjazd z Caccinim do Berlina. Darmowy aurobus! Pic na wodę. Teraz, IRL w Łuku.
Następny pic. Co do zachowania, to widać jak na dłoni, że Przekrojowy Kamyczek, to jego
wróg. |
|
|
|
 |
Issos
Kandydat dżokejski

|
Wysłany: 2020-09-05, 08:12
|
|
|
Tx - być może córka tr. Wyrzyka miała racje. Diabeł tkwi w szczegółach. Nie jestem w stanie odpowiedzieć na pytanie czy tr. Wyrzyk wygra Łuk. Pewnie nie, ale wiele zaskakujących historii widziałem w życiu. Pan Wyrzyk przemawia do mnie tym że jako jedyny (jeśli się myle niech mnie ktoś poprawi) nie przeprasza wszystkich za wszystko tylko działa. Z czasem rozwiniemy ten temat. Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Koniofan
Dżokej Koniofan

|
Wysłany: 2020-09-05, 10:29
|
|
|
Nie mogę tego już czytać ...te teksty wywołują u mnie odruch wymiotny.Ludzie opanujcie się ...dość tego paplania , p....głupot. Dlaczego przyczepiliście się tak do obywatela Wyrzyka. ? Jak każdy człowiek ma wady i zalety i jaki jest każdy widzi.Trzeba też oddzielić sferę osobistą ,ludzką od zawodowej .Aktualnie jest zawodowo najlepszy ...stąd chyba atak wynikający z polskiej mentalności...nie macie nic lepszego do roboty....skończcie z tym....
Może admin zastanowi się ,czy ten temat jest tu potrzebny???
tak ma wam odpowiedzieć ob. Wyrzyk ?
https://www.youtube.com/watch?v=cUl2uw0MuDw
Kto jest środowiskiem wyścigowym ,a kto Wyrzykiem- wąż czy małpa ?
(zobaczcie walkę małpy z wężem)
https://www.youtube.com/watch?v=AO0e-D_xo60 |
_________________ Koniofan
 |
|
|
|
 |
tx
Dżokej

|
Wysłany: 2020-09-05, 11:42
|
|
|
Koniofan jako cenzor. Chciałby wprowadzić zakaz pisania o Wyrzyku. Najbardziej kontrowersyjnej dziś postaci polskich wyścigów.
Temat: Wyrzyk - idealne miejsce na forum. Geniusz czy błazen? |
|
|
|
 |
Issos
Kandydat dżokejski

|
Wysłany: 2020-09-05, 17:09
|
|
|
Ja również uważam że ten temat jest niepotrzebny.
Dodane
Przecież ja wiem, że Pan Walicki i Pan Janikowski to są bardzo dobrzy trenerzy. Obaj zrobili na mnie bardzo dobre wrażenie. Z nimi się nie rozmawia tylko słucha.
Jeśli chodzi o Dyzme, to o ile zawsze postrzegałem go jakko negatywną postać to ostatnio mam wątpliwości - obnażał ludzką głupote. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
phpBB by
przemo
Strona wygenerowana w 0,066 sekundy. Zapytań do SQL: 9
|