Tower Racing Forum Strona Główna Tower Racing Forum

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
terazki
Autor Wiadomość
tx 
Dżokej

Wysłany: 2021-05-18, 19:16   terazki

Motto: Coż tu tak siedzisz i czas mitrynżysz? Czy to ni ma dlo ciebie zajyńcio?

tx 
Dżokej

Wysłany: 2021-05-18, 19:21   

Kasjer w Trafie otrzymuje 100 złotych zapłaty za dzień wyścigowy, a ekspert Slu/itv 100 euro za dzień.
Powinno być odwrotnie: kasjer 100 euro, ekspert 100 zł.

tx 
Dżokej

Wysłany: 2021-05-21, 12:41   

Do wlasciecieli, wybierajacych nazwy dla swoich koni: z jednej strony piekne polskie slowa, z drugiej prostackie amerykanskie, co wybierasz?

kostor 
Dżokej

Wysłany: 2021-05-21, 21:40   

W pytaniu zawarta jest teza, niemniej odpowiem. Sprawa właściciela. Są nazwy ciekawe i są nudne, są fajne i są głupie. Zarówno po polsku, czy po angielsku (pomijając już, że są przecież na Służewcu konie nazywane w jeszcze innych językach).

tx 
Dżokej

Wysłany: 2021-05-25, 23:25   

Północ z wtorku na środę, dwa pełne dni po pierwszych klasykach i ani słowa na tym forum? Osanie, ratuj!

tx 
Dżokej

Wysłany: 2021-05-28, 21:07   

Intermarium Derby? Czemu nie!!!

tx 
Dżokej

Wysłany: 2021-06-03, 23:19   

3 czerwca 2021, Boże Ciało: w Warszawie pierwszy dzień z prawdziwą wiosną, z odurzającymi zapachami kwiatów...
A 82 lata temu ksiądz kanonik Wyrębowski poświęcił otwarty tego dnia tor wyścigowy w nowo wybudowanym miasteczku na gruntach d.folwarku Służewiec.
Skąd moja pamięć do nazwiska tego księdza?
wiecej...

tx 
Dżokej

Wysłany: 2021-06-04, 13:49   

Otwieram sportinglife.com i prawie wszystko wiem, co potrzeba, choć wcześniej najczęściej niewiele wiem, otwieram nowość trafnews.pl i niewiele wiem, gdybym wcześniej nie wiedział. Dlaczego?
https://www.sportinglife.com/racing/racecards
https://trafnews.pl/

tx 
Dżokej

Wysłany: 2021-06-15, 11:10   

Royal Ascot ongiś przy uchu w BBC, od dziś do soboty w Polsat Sport News 14:30 do 19:30, z komentarzem Dorpata.

Zofia S 
Uczeń
Zofia

Wysłany: 2021-06-15, 18:35   

Royal Ascot - transmisja- poezja. Właściciele, hodowcy koni, trenerzy, dżokeje, eksperci przed i po wyścigach w wywiadach. Konie pokazane doskonale. Przewidywania, typy, cała otoczka. Wszytko w tempie wyścigowym. Każda sekunda nieprzypadkowa, zaplanowana a jednocześnie jakby całość od niechcenia, z taką lekkością pokazane i opowiedziane wszystko...
Kiedyś słyszałam takie powiedzenie: Jak ktoś się stara i mu wychodzi to naturalne. Jak się nie stara i nie wychodzi to też normalne i naturalne. Jak się nie stara i wychodzi to wspaniale wręcz doskonale. Najgorzej jak się stara i nie wychodzi....
Mam wrażenie, że w Ascot wszystko spontanicznie i wychodzi :) )) ciekawe co tx powie...

tx 
Dżokej

Wysłany: 2021-06-16, 08:25   

Royal Ascot w angielskiej ITV jest starym angielskim meetingiem wyścigowym w szeroko zakrojonej medialnej oprawie.
Kluczowe słowa: meeting i coverage.
c.d. Dni wyścigowe ze Sluzewiec itv

Osan
Kandydat dżokejski

Wysłany: 2021-06-21, 11:21   

A ja w konkretnej, by tak rzec "przyziemnej sprawie"... Czy ktoś (mający wiedzę) może mi powiedzieć, jaki był wczoraj w rzeczywistości stan toru?! W oficjalnych danych określili go na 3.1 (lekko elastyczny), a ja widziałem (na ekranie monitora) jak też słyszę zza kulis, że był twardy jak beton (kompletnie nie polany) - poniżej 1 !!! Jeśli tak faktycznie było, to jak to jest możliwe, do cholery? Gdzie w tym czasie były stosowne służby (obsługi toru)?!Wkurza mnie ta indolencja tym bardziej, że ucierpiała przez to moja klacz (sygnalizując uraz już podczas biegu). Do du.. y z taką robotą !!!

Joga 
Dżokej

Wysłany: 2021-06-21, 20:25   

Osan, tor ewidentnie był bardzo twardy. Trenerzy nie mogą się doprosić polania roboczego, więc nietrudno się domyślić, gdzie organizator ma zdrowie i bezpieczeństwo koni (jeźdźców przy okazji też). Gdybym była na Twoim miejscu, zwyczajnie pozwałabym organizatora za przyczynienie się do kontuzji mojego konia. Nawet jeśli miałoby mnie to kosztować duże pieniądze, a sprawa byłaby trudna do wygrania (chociażby z racji kwestii udowodnienia) to bym zaryzykowała. Myślę, że gdyby właściciele zaczęli masowo tworzyć takie pozwy, a w prasie zrobiłoby się głośno o tym, że Totalizator Sportowy naraża konie warte nieraz olbrzymie pieniądze na utratę życia i zdrowia, odniosłoby to wreszcie należyty skutek.

Zofia S 
Uczeń
Zofia

Wysłany: 2021-06-21, 20:37   

Na początku sezonu w studiu powtarzali z uporem godnym maniaka ,czasami wiele razy jaki jest stan toru. Przestali? Czy po prostu nie działała transmisja tak jak u mnie ?

tx 
Dżokej

Wysłany: 2021-06-22, 14:07   

Slu, stan toru w sobotę 19 czerwca 3.1, w niedzielę też 3.1, temperatura podczas weekendu 30 stopni, słonecznie, zatem bieżnia wyścigowa była nawodniona między mitingami, chyba, że błąd w info o stanie toru.
3.1 we francuskiej skali używanej tutaj oznacza tor dobry, na podstawie czasów i optycznego wrażenia tor dobry po stronie szybkiej.
Za życia i pracy s.p. Krzysztofa Chmiela stan toru 3.0 w pogodowych warunkach z tego weekendu oznaczał dobrze przygotowaną bieżnię.
dodane
Organizator powinien podawać stan toru każdego dnia w tygodniu, o godzinie 15, informując też, czy bieżnia była tego dnia nawadniana i czy padał deszcz.
dodane
Pytać! Odnośnie bieżni i jej stanu pytać: 1/sędziego oceniającego stan bieżni, 2/ osobą zajmującą się nawadnianiem i pielęgnacją bieżni, 3/ dżokejów.
Dziennikarz wyścigowy klasy Roberta Zielińskiego przedstawiany też jako ekspert ma obowiązek pytania i powinien też przejść się po bieżni przed swoja pracą komentatora.
Czy dostatecznie jasno się wyraziłem?

Odpowiedz do tematu