|
Tower Racing Forum
|
|
Co dalej? |
| Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: 2024-12-20, 23:44
|
|
|
Załóżmy, że masz rację, bo nie jestem w stanie na szybko tego zweryfikować. Sprawdziłem tylko frekwencję na pierwszym torze od góry z trzech dni. Za każdym razem 10 gonitw z udziałem 79, 83 i 76 koni. Średnia zatem to około 8 koni na bieg. U nas 6 koni na bieg, więc stwierdzenie, że są to wielkości "zbliżone" to naciąganie faktów. Być może na innych torach jest inaczej, a faktycznie mniej niż we Francji. Tylko czego to ma dowodzić? Kompletnie niczego. Oni mają małe pola i wysokie obroty. My mamy też małe pola, więc obroty też powinny być duże. A są mikroskopijne.
Wniosek jest prosty: coś, co działa w USA, nie działa w Polsce. Kopiowanie tego 1:1 nie sprawdza się u nas. Przyczyny mogą być różne, ale na tę chwilę nie są one istotne. Najbardziej prawdopodobna to różnice w mentalności społeczeństw. W Skandynawii wszyscy pasjonują się kłusem, a galop mają w nosie. Ważne jest, że to nie działa i trzeba szukać innego sposobu. Skoro w Europie są kraje, z niektórymi sąsiadujemy, gdzie postawiono na inny model i on się sprawdza, to dlaczego nie dążyć do tego u nas. Weźmy Czechy. Ile tam biega średnio koni w wyścigu? Zdarzają się słabo obsadzone gonitwy, ale zazwyczaj kilkanaście. |
|
|
|
 |
tx
Dżokej

|
Wysłany: 2024-12-21, 00:27
|
|
|
...a jakie obroty w zakładach w Czechach? Założe się, że mniejsze niż w Polsce.
Wymaga sprostowania średnia liczba koni w gonitwach na torze w Warszawie.
Rzecz oczywista jest większa niż 6.
Choćby z powodu zastrzeżenia o minimalnej liczbie 7 koni w gonitwie.
Średnia do sprawdzenia w biuletynach PKWK w kolejnych latach (pkwk.pl).
Przy okazji: śledzę jako gracz obroty w Traf Z.W. poprzez Trafonline.pl.
Pule w gonitwach 6-konnych i mniej są statystycznie istotnie mniejsze
niż w gonitwach z obsadą 7 koni i więcej. Wyraźna przewaga pdk nad dwj.
Sądzę, ze najlepszy jest złoty środek, ani za mało, ani za dużo. |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2024-12-21, 01:20
|
|
|
Przesadziłem, faktycznie jest trochę większa, może nawet 6,5. Limit 7 koni nie dotyczy gonitw pozagrupowych i nie bierze pod uwagę wycofań, a tych jest sporo.
Co do obrotów. Jeśli dobrze zrozumiałem, to te w biegach z udziałem 7+ koni Cię satysfakcjonują, tak? |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2024-12-21, 01:23
|
|
|
| I najważniejsze pytanie: jak wygląda porównanie wszystkich obrotów, czyli porządek, trójka, czwórka w wyścigach z udziałem 7-8 koni i tych 9+? |
|
|
|
 |
tx
Dżokej

|
Wysłany: 2024-12-21, 11:07
|
|
|
gość 1:20: co to znaczy "trochę większa"? Przecież tx podał, gdzie znależć dokładną liczbę.
Czy jej odszukanie stanowi jakiś kłopot dla gościa?
gość 1:23: średnia sie liczy.
Jeśli będą tylko gonitwy z udzialem 6 koni i mniej (bez 7+), to średnie obroty w tych gonitwach będą wyższe niż teraz, przy różnorodności.
Jeśli urządzi się tylko gonitwy z udziałem 9 do 12 koni, to średnia będzie niższa w tych gonitwach niż przy różnorodności.
Wynika to z faktu, że gracze mają do przegrania w całym sezonie stałą sumę pieniędzy i nie przegrają więcej niż mają.
Gracze rzecz oczywista jako calość zawsze przegrywają.
dodane: Czy średniosezonowa liczba koni w gonitwach wplywa na sumę obrotów w całym sezonie? W bardzo małym stopniu!!!
L. |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2024-12-21, 11:37
|
|
|
| tx napisał/a: | gość 1:20: co to znaczy "trochę większa"? Przecież podałem, gdzie znależć dokładną liczbę.
Czy jej odszukanie stanowi jakiś kłopot dla gościa?
gość 1:23: średnia sie liczy.
Jeśli będą tylko gonitwy z udzialem 6 koni i mniej (bez 7+), to średnie obroty w tych gonitwach będą wyższe niż teraz, przy różnorodności.
Jeśli urządzi się tylko gonitwy z udziałem 9 do 12 koni, to średnia będzie niższa w tych gonitwach niż przy różnorodności.
Wynika to z faktu, że gracze mają do przegrania w całym sezonie stałą sumę pieniędzy i nie przegrają więcej niż mają.
Gracze rzecz oczywista jako calość zawsze przegrywają. |
Czy ten głupek nadal chce reformować wyścigi konne? Nadal nie rozumie, że liczba koni na bieżni oraz niskie obroty są wynikiem sposobu zarządzania torem i totalizatorem przez najemcę? Do tego dochodzą obowiązujące przepisy prawne. Czy nadal nie zdaje sobie sprawy, że niskie obroty wynikają z braku możliwości reklamowania gry, a najemca zrobił wszystko, aby właścicielom obrzydzić posiadanie koni wyścigowych?
We Francji, którą tak często przywołuje, sytuacja wygląda zupełnie inaczej. Tam organizator wyścigów robi wszystko, aby właściciele chcieli mieć konie wyścigowe, a gracze chętnie grali. Ile punktów przyjmowania zakładów działa we Francji, a ile w Polsce? Jak silne lobby tworzy grupa właścicieli koni we Francji? Jak profesjonalny jest tamtejszy organizator wyścigów? Takich pytań można mnożyć bez końca.
Czy w końcu głupek zrozumie? |
|
|
|
 |
tx
Dżokej

|
Wysłany: 2024-12-21, 11:44
|
|
|
do ostatniego gościa 11:27: Pełna zgoda!!!
dodabe: Z dodatkową uwagą, że nad organizatorem wyścigów na Służewcu jest Polski Klub Wyścigow Konnych (czyli społeczność wyścigowa)
i tu w pierwszej kolejności szukalbym przyczyny stagnacji wyścigów w Warszawie.
Nie sądzę jednak, żeby gość, któremu wcześniej L. odpowiedział, był glupkiem.
Nie o to chodzi, czy ktoś jest głupkiem, czy nie jest, tylko jakich argumentów używa. |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2024-12-21, 11:59
|
|
|
| tx napisał/a: | do ostatniego gościa 11:27: Pełna zgoda!!!
Nie sądzę jednak, żeby gość, któremu wcześniej L. odpowiedział, był glupkiem.
Nie o to chodzi, czy ktoś jest głupkiem, czy nie jest, tylko jakich argumentów używa. |
Głupota to li tylko nieumiejętne używanie wiedzy którą się posiada a nie jednostka chorobowa. Głupek jeśli się tylko postara to wyjdzie jeszcze na ludzi. |
|
|
|
 |
tx
Dżokej

|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
phpBB by
przemo
Strona wygenerowana w 0,042 sekundy. Zapytań do SQL: 8
|