|
Tower Racing Forum
|
|
TRIPLA POLSKO-FRANCUSKA |
| Autor |
Wiadomość |
Kioto
Dżokej

|
Wysłany: 2015-10-17, 02:20 TRIPLA POLSKO-FRANCUSKA
|
|
|
Od jakiegoś czasu mamy na Służewcu nowy typ tripli.
Tripla POL-FRA(ncuska).
Co o niej wie przeciętny gracz?
Oficjalny program zawiera tylko informacje, że tripla polsko-francuska zaczyna się od ostatnich dwóch gonitw na Służewcu, a kończy ją wyścig we Francji.Brakuje informacji w programie o gonitwie francuskiej, żeby ew. gracze mogli się do niej merytorycznie przygotować.
Prawdopodobnie jakieś info można uzyskać na torze, w kasach, ale tam nie można rzetelnie ocenić zagranicznych koni i ich szans.
Zajrzałam na stronę Trafu. Oto co znalazłam konkretnie na sobotę, 17 października (ale analogicznie są dane i na niedzielę)
Tor
1. AUTEUL (g.16.45).
U nas gonitwy w sobotę kończą się ok. 16.05 czyli dla ew. chętnych czas oczekiwania do ogłoszenia wyników we Francji to ok. godzina.Ewentualnie można zagrać i sprawdzić w domu czy się trafiło.
Gonitwa jest Przeszkodowa, dystans 4700 m.
3.Na stronie Trafu jest też program na tę gonitwę z typami dziennikarzy. Szkoda, że nie przyklejono te strony do naszego programu skoro łączą gonitwy w triple międzynarodową.Byłoby jasno i przejrzyście.
Koni w tej gonitwie przeszkodowej jest 15.
http://traf-zw.pl/wp-cont...-17_FRA_pdf.pdf
Warto zauważyć, że we Francji w programie oficjalnym są typy dziennikarzy - aż 8 gazet, magazynów czy stron poświęconych wyścigom, publikuje swoje typy.
Nie jeden, nie dwa, a 8 dziennikarzy daje swoje typy na tzw. "porządek".Ważne, że typy są w programie, wygodniej dla graczy.
Moja analiza "francuzów".
Konie, które się powtarzają w typach dziennikarzy w tej gonitwie to:
- 11- News Reel (powtarza się porządkach w 4 typach, z czego jeden go daje na zwycięstwo),
- 7- Kahyadam (4 typy, ale już 2 dają go na zwycięstwo),
- 4- Amirande (jest w 2 typach, ale 2 typerów uważa, ze powinien wygrać)
- 3 - United Park do porządku podało 2 typerów.
Analizując wyniki tych 15 koni, to wybrałam kilka:
Koń nr. 4, Amirande 5 letni wałach pauzował od marca do 26 września (nie ukończył gonitwy we wrześniu), a w marcu na dystansie 4400 wygrał w 18 konnej stawce na torze m. el. Pojedzie na nim T.BEAURAIN, waga 71 kg.Ja go nie uwzględniam w swoich typach z powodu długiej pauzy i nieukończenia gonitwy we wrześniu.
Koń nr.3, United Park 7 letni wałach, w czerwcu i w sierpniu wygrał na dystansach 4300 m i 3900 m na torze lekkim i m.el. (widać stan toru nie robi mu wielkiej różnicy).Jak wygrywał dosiadał go J.REVELEY, waga 70 kg.Teraz też pojedzie na nim J.REVELEY pod wagą 71 kg. Uczestniczył też w 2 gonitwach we wrześniu, zajmując 3 i 4 m.
Koń z nr. 11, News Reel 5 letni wałach poniesie umiarkowaną wagę 64 kg i pojedzie na nim jego stały jeździec M.REGAIRAZ
.Ostatnio, bo 26 września był drugi na tym torze na 4400 m, a stan toru okreslono jako m. el.
Francuscy typerzy nie typowali w ogóle konia nr.6, Alary 5 letni wałąch, na którym też pojedzie jego stały jeździec R.SCHMIDLIN, waga 68 kg.Alary wygrał 26 września na dystansie 4400 prawdopodobnie przed News Reel'em.Jako ciekawostkę podam, że ojciec jego matki nazywa się Katowice.
Jedyna klacz w stawce, to z numerem 15 Aroma Baie 5 lat. Pod tym samym jeźdźcem S.BOURGOIS, co teraz, 4 września, była druga na dystansie 4400, tor elast. Teraz klacz poniesie wagę 62 kg.
Innych koni nie analizuję, bo wydają mi się słabsze z wyników, które widzę.
Pokuszę się o wytypowanie tej tripli polsko-francuskiej, zobaczymy z jakim skutkiem.
17 października (sobota)
TRP POL-FRA
7 G. - 1, 3, 8, 11
8 G. - 4, 6, 7
G.2-FRA - 3, 6, 11, 15
Koszt: 144 zł. |
|
|
|
 |
Kioto
Dżokej

|
Wysłany: 2015-10-17, 16:04
|
|
|
Moja tripla POL-FRA zaczęta Triumfatorką (8).
Zobaczymy co dalej. |
|
|
|
 |
Kioto
Dżokej

|
Wysłany: 2015-10-17, 17:02
|
|
|
Pierwsza próba typowania tripli POL-FRA mi nie wyszła.
Zlekceważyłam 7 KAHYADAM, siedmioletniego wałacha, którego typowało 4 dziennikarzy, w tym 2 na zwycięstwo.
Dobrze, że to takie ćwiczenie na "sucho", hipotetyczne
Kobyła była druga, przyszła taka trójka - KAHYADAM, AROMA BAIE, OSSO BELLO.
Ciekawe czy ktoś u nas trafił tą triplę? |
|
|
|
 |
słonik
Dżokej Kto pyta nie błądzi

|
Wysłany: 2015-10-17, 18:54
|
|
|
| A ja wytypowałem 7 tylko Triumfatorki nie miałem |
|
|
|
 |
Espadero
Dżokej

|
Wysłany: 2015-10-18, 17:43
|
|
|
A mnie się udało dzisiaj odrobić straty , trafiłem Polsko - Francuską triplę 972, 10 gr |
|
|
|
 |
słonik
Dżokej Kto pyta nie błądzi

|
Wysłany: 2015-10-18, 18:24
|
|
|
GRATULACJE |
|
|
|
 |
Kioto
Dżokej

|
Wysłany: 2015-10-18, 23:14
|
|
|
Brawo Espadero! Gratulacje! |
|
|
|
 |
Kioto
Dżokej

|
Wysłany: 2015-11-15, 19:38
|
|
|
| Czy ktoś wie ile wyniosłą dziś tripla POL-FRA? Pod telefonem, pod którym podają wyniki i wypłaty, nagranie kończy się na polskiej, ostatniej tripli (nota bene gratulacje dla zwycięzcy, bo tylko jeden gracz wytypował Sulivię, Suahili i Al-Rala i zainkasował 5864 zł. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
phpBB by
przemo
Strona wygenerowana w 0,041 sekundy. Zapytań do SQL: 8
|