|
Tower Racing Forum
|
|
pytania i nie tylko |
| Autor |
Wiadomość |
tx
Dżokej

|
Wysłany: 2024-04-16, 14:56 pytania i nie tylko
|
|
|
| xxx |
|
|
|
 |
tx
Dżokej

|
Wysłany: 2024-04-16, 15:11
|
|
|
Karathanasis - kto to jest? Pyta gość w innym miejscu.
Grek związany ze Służewcem od wielu lat.
Od sierpnia '23 trenuje kilka koni na torze na Służewcu wreszcie pod własnym nazwiskiem.
Wcześniej pod nazwiskami innych trenerów.
Znakomity fachowiec. Bardzo pracowity. Wspaniały człowiek.
Ożenił się z Polką o imieniu Aleksandra, założył rodzinę, mieszkają w Warszawie. |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2024-05-04, 16:19
|
|
|
Chciałem skomentować tekst pana Malinowskiego, ale w tamtej lokalizacji nie da się tego zrobić bez zalogowania, więc spróbuję tutaj, a admin będzie tak miły i przeniesie. A ja przy okazji dowiem się, gdzie da się pisać i dlaczego.
Pan Malinowski zaczął całkiem nieźle, od apelu o opamiętanie, o rozejrzenie się dookoła itp. Zabrzmiało jak apel skierowany do środowiska wyścigowego, by wreszcie przejrzało na oczy i przyjrzało się dokładniej produktowi przez nie wytwarzanemu. Czytałem dalej z zainteresowaniem, oczekując na jakieś konkrety, na pokazanie miejsc, którym warto się bliżej przyjrzeć i co poprawić. Nie doczekałem się. Pan Malinowski, jak wielu innych, okazał się specjalistą od rozporządzania cudzymi pieniędzmi. Pretensje o to, że ktoś sponsoruje coś innego, a nie wyścigi byłyby śmieszne, gdyby nie były jednocześnie tragiczne. Chyba za chwilę ukaże się tekst z zażaleniem na pana Mioduskiego, że wkłada pieniądze w Legię zamiast kupić tabun koni. Tymczasem każdy wydaje swoje pieniądze jak chce i nic nam do tego. Widocznie Legia czy Cavaliada w opinii tych osób dobrze rokują i są warte sponsoringu, w przeciwieństwie do wyścigów. Powoli przekonuję się, że przynależność do tego środowiska to stan umysłu. Zawsze winni są ONI, nigdy MY.
Pod tekstem ukazał się równie zabawny komentarz, że rządzący nie kochali i nie kochają naszych wyścigów. Uprzejmie informuję, że rząd nie jest powołany do tego, by wybierać sobie jakieś zawody czy grupy osób do kochania. Ma za zadanie rozsądnie gospodarować całością. Czy to robi, to inna kwestia, ale nawoływanie do tego, by inaczej traktował koniarzy niż chociażby plantatorów truskawek jest nieporozumieniem. |
|
|
|
 |
tx
Dżokej

|
Wysłany: 2024-05-04, 19:56
|
|
|
Szanowny gościu, najlepiej zarejestrować sìę, pod swoją ksywką, wówczas można tutaj pisać wszędzie.
Sądząc po stylu wypowiedzi już raz zachęcalem gościa do utworzenia własnego nicku.
Dodam, że zarejestrowani użytkownicy tego forum mogą edytować swoje teksty, a goście nie mogą.
Gość wyraził swoja oponię o tekście pana Malinowskiego.
Tekst ten znajduje się pod Dyskusje środowiskowe, polskie wyścigi konne i co dalej. |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2024-05-05, 10:29
|
|
|
| Gość piszący o plantatorach truskawek jest przykładem, jak piękny narząd o nazwie mózg może być dla niektórych zbędnym balastem. Prośba do tej osoby - zanim coś napiszesz, pomyśl. |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2024-05-05, 14:08
|
|
|
Wycieczka osobista niepoparta niczym oznacza, że mój tekst zabolał i chcesz się odwinąć, ale nie masz żadnych argumentów, więc walisz na oślep. Ja też piszę anonimowo, ale nikogo nie obrażam.
Co do porównania, to ma większy sens niż jesteś w stanie pojąć. Tłumaczę zatem: producent truskawek nie ogranicza się do ich wyhodowania, musi je jeszcze sprzedać, by zarobić. By sprzedać, musi zadbać o ich jakość, a ponadto znaleźć chętnych do kupna za przyzwoitą cenę. Wszystko to jest na jego głowie i nikt, a tym bardziej państwo tego za niego nie robi. Tymczasem z kilku ust padły słowa, że państwo powinno płacić za wyhodowanie konia, niezależnie od jego klasy. Wystarczy, że raz zostanie zapisany do gonitwy. Może nawet wchodzić w zakręt, gdy inne będą na celowniku. Czy to nie jest domaganie się specjalnego traktowania?
Oknem wystawowym koni są wyścigi. Od ich jakości zależy, czy "towar" da się sprzedać za dobrą cenę. Czy znajdzie się publiczność chętna do zawierania zakładów, by te wyścigi utrzymać, czy znajdą się chętni do kupna koni itp. To środowisko musi zadbać o jakość tych wyścigów, dokładnie tak, jak o jakość truskawek plantator. Nikt za nie tego nie zrobi i pora przestać się łudzić. |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2024-05-06, 11:01
|
|
|
| Anonymous napisał/a: | Wycieczka osobista niepoparta niczym oznacza, że mój tekst zabolał i chcesz się odwinąć, ale nie masz żadnych argumentów, więc walisz na oślep. Ja też piszę anonimowo, ale nikogo nie obrażam.
Co do porównania, to ma większy sens niż jesteś w stanie pojąć. Tłumaczę zatem: producent truskawek nie ogranicza się do ich wyhodowania, musi je jeszcze sprzedać, by zarobić. By sprzedać, musi zadbać o ich jakość, a ponadto znaleźć chętnych do kupna za przyzwoitą cenę. Wszystko to jest na jego głowie i nikt, a tym bardziej państwo tego za niego nie robi. Tymczasem z kilku ust padły słowa, że państwo powinno płacić za wyhodowanie konia, niezależnie od jego klasy. Wystarczy, że raz zostanie zapisany do gonitwy. Może nawet wchodzić w zakręt, gdy inne będą na celowniku. Czy to nie jest domaganie się specjalnego traktowania?
Oknem wystawowym koni są wyścigi. Od ich jakości zależy, czy "towar" da się sprzedać za dobrą cenę. Czy znajdzie się publiczność chętna do zawierania zakładów, by te wyścigi utrzymać, czy znajdą się chętni do kupna koni itp. To środowisko musi zadbać o jakość tych wyścigów, dokładnie tak, jak o jakość truskawek plantator. Nikt za nie tego nie zrobi i pora przestać się łudzić. |
Zaczynasz myśleć, niestety Twoje przemyślenia, tak, przemyślenia, bo nie są to wnioski, a trafne to już w ogóle, poszły w złym kierunku. Zacznij od początku. |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2024-05-06, 21:49
|
|
|
| Przepraszam, pomyliłem adres. Myślałem, że jest to forum wymiany myśli i poglądów. Tymczasem to forum wymiany inwektyw, co mnie słabo interesuje. Już zmykam, chyba śladem wielu innych, bo jakoś mało tu się dzieje. Wybaczcie, że zakłóciłem Wasz spokój. |
|
|
|
 |
tx
Dżokej

|
Wysłany: 2024-05-07, 00:16
|
|
|
Jeszcze raz podkreślam, za naszym adminem, że Tower-Racing jest
jedynym miejscem w internecie, gdzie nie ma cenzury i każdy może
pisać swobodnie, bez obawy o zablokowanie, też jako gość. Choć
wygodniej jest zarejestrować się i pisać pod swoim banerem.
Reakcja ostatniego gościa jest nadmiera w stosunku do bodźca.
Zachęcam do dalszego zabierania głosu. Należy się jednak liczyć
z uwagami, które mogą nie przypaść do gustu. Obrażanie się jest
jeszcze gorsze od tego typu uwag, które zniechęciły ostatniego gościa. |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2024-05-07, 10:21
|
|
|
| Nie obraziłem się, jestem zbyt dużym już chłopcem, by się za takie rzeczy obrażać. Po prostu oceniłem sytuację. Wszystko w życiu robimy po coś. Pisząc, miałem nadzieję, być może zbyt optymistyczną, że ktoś zrozumie mój tok rozumowania i za nim podąży. Albo odwrotnie, nie zgodzi się i przestawi argumenty, pod wpływem których ja zmienię swoją ocenę. Tymczasem jedyną reakcją jest post w stylu "głupi jesteś". Może nie doczytał, może źle zrozumiał, więc tłumaczę. I znów jedyna reakcja to "jednak głupi jesteś". Jak w piaskownicy. Żadnej innej reakcji. Mam pisać po to, by ktoś sobie mógł na chwilę poprawić samopoczucie, bo komuś dowalił? Wybacz, wysiadam. |
|
|
|
 |
Kioto
Dżokej

|
Wysłany: 2024-05-08, 03:40
|
|
|
| Drogi Panie Gościu, mój dziadek św. pamięci mawiał "świnia i gość nigdy nie ma dość", więc nie krępuj się i nie obrażaj, pisz, argumentuj...albo i nie jeśli nie masz ochoty. Jak już wspomniał szacowny Tx u nas nie ma cenzury i blokad i chłopcy i dziewczynki bawią się bez mamy. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
phpBB by
przemo
Strona wygenerowana w 0,047 sekundy. Zapytań do SQL: 8
|