|
Tower Racing Forum
|
|
Dorpat renovado... |
| Autor |
Wiadomość |
tx
Dżokej

|
|
|
|
 |
Teresa
Gość
|
Wysłany: 2025-02-20, 11:13
|
|
|
| Pan Zieliński Robert dostał sporego klapsa od Pana Adama Wyrzyka w jego nagraniu wideo na fejsbuku. I Pan Zieliński pokornie podkulił ogon. Coś jednak jest na rzeczy skoro nie ma jego reakcji. |
|
|
|
 |
tx
Dżokej

|
Wysłany: 2025-02-20, 12:01
|
|
|
Lady Teresa! Brak reakcji w tym przypadku świadczy o sile Dorpata, a nie jego slabości.
Ja bym wybral najgorsze pod moim adresem wymysły Wyrzyka i je zacytował z jakimś afroryzmem Leca jako komentarzem.
Wyrzyk robi z siebie gminnego Trumpa z Podbieli.
L.
Na przykład:
Ktoś mnie zapytał: "To chyba bardzo trudno wymyślić wszystko z głowy, tak jak mówi ten Wyrzyk z Podbieli?".
- Trudno - odrzekłem - ale myślę, że z nogi byłoby mu jeszcze trudniej". |
|
|
|
 |
Teresa
Gość
|
Wysłany: 2025-02-20, 12:30
|
|
|
| tx napisał/a: | Lady Teresa! Brak reakcji w tym przypadku świadczy o sile Dorpata, a nie jego slabości.
Ja bym wybral najgorsze pod moim adresem wymysły Wyrzyka i je zacytował z jakimś afroryzmem Leca jako komentarzem.
Wyrzyk robi z siebie gminnego Trumpa z Podbieli.
L.
Na przykład:
Ktoś mnie zapytał: "To chyba bardzo trudno wymyślić wszystko z głowy, tak jak mówi ten Wyrzyk z Podbieli?".
- Trudno - odrzekłem - ale myślę, że z nogi byłoby mu jeszcze trudniej". |
Za odpowiedź oczywiście dziekuję Panu. Nie przekonał mnie Pan jednak. Pana argumenty są bardzo osobiste. Pozostanę przy swoim zdaniu. |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2025-02-20, 12:39
|
|
|
| Naprawdę Wyżyg prosi się o odpowiedź? Masochista, desperat?Przecież Zieliński go rozjedzie jeśli zdecyduje się o nim napisać. Ostatni zaślepieni przez manipulatora oszusta właściciele-jelenie do nabijania kabzy temu kuglarzowi, uciekną z Podbieli. Wszyscy poważni już uciekli od tego toksycznego oszołoma - Plavac, bracia Zielińscy, Pegza, Goździalski, Engelowie, Robert Gorczyca, Patryk Gorczyca, który wreszcie może normalnie żyć po tej traumie w Rosłońcach. Zostały tylko zmanipulowane lemingi, łykające kłamstwa tego politycznego oszołoma, utrzymującego sobie kilkadziesiąt koni za ich pieniądze i Totalizatora Sportowego. |
|
|
|
 |
Emeryt
Gość
|
Wysłany: 2025-02-20, 12:59
|
|
|
| Ja tam cenię trenera Wyrzyka. Jako jeden z pierwszych rzucił rękawicę środowisku zza płotu i pokazał, że dobry amator jest lepszy niż świetny zawodowiec. Przypomnę: 4X Derby, wielokrotny champion trenerów. Ludzie ze Służewca szczerze go nienawidzą, opluwają i podbierają konie jednego za drugim. Smutne to wszystko |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2025-02-20, 13:03
|
|
|
| Zieliński ma dobre serce i zawsze zależało mu na tym by te wyścigi i hodowla dobrze funkcjonowały konie przecież utrzymuje już z 30 lat. Kilka dni temu pisał do znajomych na WhatsApp że nawet Wyrzyka mu szkoda bo szaleniec jest bliski upadku a to źle dla wyścigów gdyby stajnia padła i chyba mu odpuści by go nie pogrążać zwłaszcza że Wyrzyk sam się już totalnie kompromituje w środowisku i na Facebooku, cały Służewiec się z niego pogardliwie śmieje. Beka co kilka dni. To niestety zły człowiek jest, nawet dla bliskich. |
|
|
|
 |
tx
Dżokej

|
Wysłany: 2025-02-20, 13:14
|
|
|
...nie, nie, w tym kierinku - obniżania wartości pana Adama Wyrzyka to ja nie idę.
Wyrzyk jest ok, gdy robi, co potrafi jako zarządca dużej i skutecznej stajni wyścigowej,
a staje się nie do zniesienia, jest toksyczny, gdy zaczyna swoją głosową nawijankę, jakąś gadkę-szmatkę.
W bezpośredniej rozmowie jest przeuroczy.
Dajmy sobie tutaj spokój z tym gadającym Wyrzykiem!
Natomiast Dorpat Zieliński - renovado, pokazuje w swoim Oku Dorpata swoją najlepszą stronę!
L. |
|
|
|
 |
Teresa
Gość
|
Wysłany: 2025-02-20, 13:20
|
|
|
| Anonymous napisał/a: | | Naprawdę Wyżyg prosi się o odpowiedź? Masochista, desperat?Przecież Zieliński go rozjedzie jeśli zdecyduje się o nim napisać. Ostatni zaślepieni przez manipulatora oszusta właściciele-jelenie do nabijania kabzy temu kuglarzowi, uciekną z Podbieli. Wszyscy poważni już uciekli od tego toksycznego oszołoma - Plavac, bracia Zielińscy, Pegza, Goździalski, Engelowie, Robert Gorczyca, Patryk Gorczyca, który wreszcie może normalnie żyć po tej traumie w Rosłońcach. Zostały tylko zmanipulowane lemingi, łykające kłamstwa tego politycznego oszołoma, utrzymującego sobie kilkadziesiąt koni za ich pieniądze i Totalizatora Sportowego. |
Pan Adam Wyrzyk zgłosił do sezonu 61 koni. W kolumnie „właściciel” nazwa Vert A. Wyrzyk pojawia się aż 32 razy, w różnych konfiguracjach właścicielskich.
Z ekonomicznego punktu widzenia tak liczna stawka, w której Pan Wyrzyk ma udziały lub jest jedynym właścicielem, rodzi kilka wyzwań. Utrzymanie koni – w mniejszym lub większym stopniu – spada na jego barki. Najważniejszym problemem wydaje się jednak to, że maneżowanie koni zaczyna przypominać walkę o płynność finansową, a nie budowanie optymalnej kariery wyścigowej. To jego pięta achillesowa i właśnie tutaj rozegrają się największe dramaty w jego stajni.
Ale, jak mawiał Franklin Delano Roosevelt: „Never underestimate a man who overestimates himself.” Pan Wyrzyk nie z takich tarapatów wychodził.
A teraz do Pana Gościa powyżej – w swoim komentarzu używa Pan wielu przymiotników i, niestety, kilku nieścisłości. Czytając Pana wypowiedź, odniosłam wrażenie pewnej urazy wobec Pana Wyrzyka oraz oceny bazującej raczej na zasłyszanych opiniach niż na faktach. Zgodzi się Pan, że to mało przekonujące, prawda? |
|
|
|
 |
Teresa
Gość
|
Wysłany: 2025-02-20, 13:25
|
|
|
| Anonymous napisał/a: | | Zieliński ma dobre serce i zawsze zależało mu na tym by te wyścigi i hodowla dobrze funkcjonowały konie przecież utrzymuje już z 30 lat. Kilka dni temu pisał do znajomych na WhatsApp że nawet Wyrzyka mu szkoda bo szaleniec jest bliski upadku a to źle dla wyścigów gdyby stajnia padła i chyba mu odpuści by go nie pogrążać zwłaszcza że Wyrzyk sam się już totalnie kompromituje w środowisku i na Facebooku, cały Służewiec się z niego pogardliwie śmieje. Beka co kilka dni. To niestety zły człowiek jest, nawet dla bliskich. |
„...cały Służewiec śmieje się z niego z pogardą, beka co kilka dni." Moje pytanie do Gościa – czy to jedyne, na co stać Służewiec, czy może jednak coś więcej? |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2025-02-20, 13:30
|
|
|
| Emeryt napisał/a: | | Ja tam cenię trenera Wyrzyka. Jako jeden z pierwszych rzucił rękawicę środowisku zza płotu i pokazał, że dobry amator jest lepszy niż świetny zawodowiec. Przypomnę: 4X Derby, wielokrotny champion trenerów. Ludzie ze Służewca szczerze go nienawidzą, opluwają i podbierają konie jednego za drugim. Smutne to wszystko |
Przyzna Pan jednak, że choć lista talentów Pana Adama Wyrzyka jest bardzo długa, niestety widnieje na niej także pycha – a to jeden z grzechów głównych, który potrafi zgubić każdego, kto mu ulegnie. |
|
|
|
 |
Teresa
Gość
|
Wysłany: 2025-02-20, 13:41
|
|
|
| tx napisał/a: | ...nie, nie, w tym kierinku - obniżania wartości pana Adama Wyrzyka to ja nie idę.
Wyrzyk jest ok, gdy robi, co potrafi jako zarządca dużej i skutecznej stajni wyścigowej,
a staje się nie do zniesienia, gdy zaczyna swoją głosową nawijankę, jakąś gadkę-szmatkę.
W bezpośredniej rozmowie jest przeuroczy.
Dajmy sobie tutaj spokój z tym gadającym Wyrzykiem!
Natomiast Dorpat Zieliński - renovado, pokazuje w swoim Oku Dorpata swoją najlepszą stronę!
L. |
O! Tak, tak, tutaj zgadzam się z Panem w pełni – do końca, do dna i aż po najdalszy horyzont. Pan Adam Wyrzyk zdecydowanie nie powinien zabierać głosu w sprawach ważnych. Gubi się, braki merytoryczne stają się aż nadto widoczne, a całość przeradza się w typową babską nawijankę w stylu Poszłam do sklepu i nie było masła, wiesz?
Co do Oka Dorpata – moje odczucie jest jedno: informacyjne ADHD. 95 procent szumu, 5 procent treści. Przypadek dziecka, którego nikt nie słuchał w okresie dorastania, a które później desperacko pragnie być zauważone. Nie moja bajka. |
|
|
|
 |
tx
Dżokej

|
Wysłany: 2025-02-20, 13:55
|
|
|
Lady Teresa, czyżby miałaby Pani kłopoty z czytaniem długich tekstów? A książki? Czy Pani czyta prozę i co na przyklad? L.
dodane: Zgodzę się jednak z Panią, że Dorpat przesadza z dlugością. |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2025-02-20, 14:20
|
|
|
| Wyrzyk jest współwłaścicielem 32 koni? Przecież to chore. Gość cierpi na przerost ambicji i gigantomanię jak jego ukochany PiS. Przecież to musi się skończyć katastrofą taka rozbuchana stajnia. I że są jeszcze chętni by sponsorować to jego hobby. Skąd on bierze tych naiwnych współwłaścicieli - z serialu? Czy ktoś widział trenera który jest tak zachłanny? Mógłby spokojnie prowadzić stajnię na 30 koni i nie robić z siebie największego właściciela w Polsce. A od czterech lat te konie niedotrenowane, nie zrobione, bo jest ich za dużo i słabe kupuje i głównie biegają w trzecich i czwartych grupach. Dużego wyścigu to Wyrzyk chyba już ponad trzy lata nie wygrał. Przy Jodłowskim, Janikowskim, Ziemiańskim wygląda od kilku sezonów jak trenerska miernota. Główny cel doić z kasy niedoświadczonych właścicieli którym wszystko narzuca i traktuje ich jak pionki do płacenia kasy. Bankomaty Wyrzyka. |
|
|
|
 |
Teresa
Gość
|
Wysłany: 2025-02-20, 14:33
|
|
|
| tx napisał/a: | Lady Teresa, czyżby miałaby Pani kłopoty z czytaniem długich tekstów? A książki? Czy Pani czyta prozę i co na przyklad? L.
dodane: Zgodzę się jednak z Panią, że Dorpat przesadza z dlugością. |
Drogi Panie, czyżby sugerował Pan, że mam problem z długością tekstu? Spieszę wyprowadzić z błędu – nie tylko czytam długie formy, ale i cenię treści, które nie dają się połykać jak fast food, lecz wymagają smakowania. Jednak, jak wiadomo, nie każda obfita porcja jest sycąca – czasem bywa przesadnie duża, a mimo to pozbawiona wartości odżywczych. No i dziennikarstwo informacyjne to jednak nie proza – myślę, że w tym się zgodzimy.
A skoro już padło pytanie o prozę – szczególną estymą darzę literaturę Ameryki Łacińskiej, gdzie realizm magiczny splata się z codziennością tak naturalnie, jak yerba mate z rozmowami o życiu. Czasem chodzi o sprawy najważniejsze, a czasem – jak mawiał Cortázar – o te najmniej istotne, a jednak fascynujące. A skoro już przy nim jesteśmy, pozwolę sobie rzucić cytatem z Gry w klasy: "Casi nunca hablaban de amor, el amor estaba en ellos como un gato, que no piensa en su condición de gato y es gato de los bigotes a la cola."
Cóż, literatura to sztuka odnajdywania siebie w cudzych słowach. Kojarzy Pan? |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
phpBB by
przemo
Strona wygenerowana w 0,056 sekundy. Zapytań do SQL: 9
|