Tower Racing Forum Strona Główna Tower Racing Forum

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
między sezonami
Autor Wiadomość
Gość

Wysłany: 2025-03-08, 14:43   

Kilku trenerów zapowiada starty swoich koni na początku kwietnia we Francji.
Konie są dobrze wytrenowane i szkoda czasu na czekanie do 27 kwietnia...
W piątek były mocne treningi na zielonym torze.

tx 
Dżokej

Wysłany: 2025-03-14, 14:09   

Mądry glos w komentarzach pod Okiem Dorpata:fb
(cytat) I dobrze że sezon zaczyna się późno, dzięki temu trenerzy będą
mogli wyfitować konie żeby chodź trochę to przypominało gonitwy.
Liczne pola w gonitwach tym lepiej wyższe wypłaty w totalizatorze".

Ale z tymi wyższymi wypłatami to połowa prawdy.
O skuteczności gry (bo przecież o to chodzi) decyduje nadzieja matematyczna, a nie wyższe wypłaty.
Nadzieja matematyczna jest prawdopodobieństem: WxT/100,
gdzie W średnia wyplata na 100 gonitw, T średnia liczba trafień na 100 gon.
Im więcej koni w gonitwie, tym wyższe wypłaty, ale też mniejsza liczba trafionych gonitw na 100.
L.

tx 
Dżokej

Wysłany: 2025-03-14, 15:43   

27.04. 25 najlepszy termin na otwarcie sezonu. Dwa czynniki opóźniają u nas początek:
1/ brak treningowej bieżni calopogodowej na torze roboczym,
2/ niedostatek jeźdzców treningowych z powodu biedy w stajniach.
Tylko dwa dni wyścigowe do 4 maja zamiast czterech?
Korzystnie i akuratnie na początku dwa dni powiększą średnią liczbę koni na listach startowych!
2024 średnia z czterech pierwszych dni (26 gon, bez kl.) = 8 koni,;
przy dwóch dniach (w planie "25 jest 16 gon) może się zapisać średnio po 13 koni.
Zamieniłbym jednak dwa biegi dla kłusaków 4 maja na dwie gonitwy dla folblutów -
(wówczas prawdopodobna średnia po 11 koni ).
L.

Gość

Wysłany: 2025-03-14, 16:18   

tx napisał/a:
27.04. 25 najlepszy termin na otwarcie sezonu. Dwa czynniki opóźniają u nas początek:
1/ brak treningowej bieżni calopogodowej na torze roboczym,
2/ niedostatek jeźdzców treningowych z powodu biedy w stajniach.
Tylko dwa dni wyścigowe do 4 maja zamiast czterech?
Korzystnie i akuratnie na początku dwa dni powiększą średnią liczbę koni na listach startowych!
2024 średnia z czterech pierwszych dni (26 gon, bez kl.) = 8 koni,;
przy dwóch dniach (w planie "25 jest 16 gon) może się zapisać średnio po 13 koni.
Zamieniłbym jednak dwa biegi dla kłusaków 4 maja na dwie gonitwy dla folblutów -
(wówczas prawdopodobna średnia po 11 koni ).
L.

Jak Pan może pisać o biedzie w stajniach na Służewcu Panie Tx? Bieda jest w krajach Trzeciego Świata. W centrum Warszawy nie ma biedy. Niedobór jeźdzców treningowych to pokłosie niedoboru środków płatniczych na kontach trenerów.

tx 
Dżokej

Wysłany: 2025-03-14, 16:25   

do ostatniego gościa:
Zespół torów wyścigowych w Warszawie jest położony na uboczu.
Niestety, bieda aż piszczy!
Natomiast trenerzy prowadzący stajnie wyścigowe należą w większości do wyższej klasy średniej.

Gość

Wysłany: 2025-03-14, 16:35   

tx napisał/a:
do ostatniego gościa:
Zespół torów wyścigowych w Warszawie jest położony na uboczu.
Niestety, bieda aż piszczy!
Natomiast trenerzy prowadzacy stajnie wyścigowe należą w większości do wyższej klasy średniej.

Nie daję wiary w to, co Pan pisze. Proszę wybaczyć, ale pisanie takich rzeczy jest mało eleganckie. Czy zastanowił się Pan, jak czują się ludzie, o których Pan tak pisze? Nazwał ich Pan biedakami, to niezbyt uprzejme. Co do trenerów, nie wiem. Co, według Pana, wyznacza przynależność do wyższej klasy średniej? Posiadanie biedy w stajniach czy wizyty w teatrze?

tx 
Dżokej

Wysłany: 2025-03-14, 16:48   

do ostatniego goscia
Dziś jedynym kryterium są pieniadze. Nie należy mylić klasy średniej z zanikającą warstwą inteligencji itd.
Odnośnie piszczącej biedy w zespole torów na Służewcu: czy słowo ubogość byłoby lepsze?
L.

Gość

Wysłany: 2025-03-14, 18:33   

tx napisał/a:
do ostatniego goscia
Dziś jedynym kryterium są pieniadze. Nie należy mylić klasy średniej z zanikającą warstwą inteligencji itd.
Odnośnie piszczącej biedy w zespole torów na Służewcu: czy słowo ubogość byłoby lepsze?
L.

Ubogość lepiej pasuje Panie tx. „Ubóstwo i bogactwo nie istnieją w słowach, lecz w rzeczywistości.” – pisał Seneka za Tx'em.

Nie mogę się zalogować
Gość
Wysłany: 2025-03-14, 23:22   Trochę nie w temacie - Jak hoduje się konie na tor wyścigowy

Cześć. Podrzucam coś dla rozluźnienia, krótki materiał z SK Krasne, przypadkowo znaleziony na yt. Totalnie nie w temacie, ale brak możliwości rejestracji i/ lub zalogowania spowodował, że niezalogowani nie mogą założyć nowego wątku. Tyle tytułem usprawiedliwienia. Enjoy!
https://www.youtube.com/watch?v=if2ghZBrG0s

tower
Administrator

Wysłany: 2025-03-15, 13:22   

Drogi Gościu, czy próbowałeś się rejestrować na nick Antiko? Jeśli tak, już powinieneś mieć możliwość zalogowania się :) Jeśli próbowałeś rejestrować się na inny nick, napisz w poście lub na adres a-joga@wp.pl jaki to nick :) Pozdrawiamy, redakcja Tower-Racing

Emeryt
Gość
Wysłany: 2025-03-15, 23:31   

Porębski wystraszył się procesów?
Oto fragmenwent jego tekstu z Passy: „Informuję niniejszym, że jest decyzja: odpadam z walki. Mam solidną pozycję zawo-
dową, poukładane życie, zdrowie dopisuje, latam sobie każdego ro- ku na krańce świata i na dwutygo- dniowe nic nierobienie do aparta- mentu naszej córki na Costa Blan- ca, otoczony jestem (po kilkulet- niej weryfikacji) fantastycznymi ludźmi, napisałem dwie książki, a jedna z nich jest dosłownie o krok od sfilmowania, mam udział w ro- kującym, kupionym we Francji arabie Sułtan KB i jestem ojcem chrzestnym równie dobrze zapo- wiadającego się ogiera Ironic. Na cholerę mi zatem szarpaniny na różnych polach z głupimi, często nieuczciwymi decydentami, ewen- tualne pozwy sądowe, zszarpane nerwy i w efekcie zawał serca? Na comitekwiaty?30lattoitakza długo. Od dzisiaj zrzucam więc rynsztunek wojownika i wchodzę w rolę obserwatora”

Gość

Wysłany: 2025-03-16, 11:20   

Emeryt napisał/a:
Porębski wystraszył się procesów?
Oto fragmenwent jego tekstu z Passy: „Informuję niniejszym, że jest decyzja: odpadam z walki. Mam solidną pozycję zawo-
dową, poukładane życie, zdrowie dopisuje, latam sobie każdego ro- ku na krańce świata i na dwutygo- dniowe nic nierobienie do aparta- mentu naszej córki na Costa Blan- ca, otoczony jestem (po kilkulet- niej weryfikacji) fantastycznymi ludźmi, napisałem dwie książki, a jedna z nich jest dosłownie o krok od sfilmowania, mam udział w ro- kującym, kupionym we Francji arabie Sułtan KB i jestem ojcem chrzestnym równie dobrze zapo- wiadającego się ogiera Ironic. Na cholerę mi zatem szarpaniny na różnych polach z głupimi, często nieuczciwymi decydentami, ewen- tualne pozwy sądowe, zszarpane nerwy i w efekcie zawał serca? Na comitekwiaty?30lattoitakza długo. Od dzisiaj zrzucam więc rynsztunek wojownika i wchodzę w rolę obserwatora”

Właśnie takich dziennikarzy potrzebują decydenci. Cichych, pokornych, wylegujących się z dala od problemów w zagranicznych kurortach. Uchowaj nas Boże od takich "dziennikarzy".

Gość

Wysłany: 2025-03-16, 12:07   

Urwali mu jaja.

Gość

Wysłany: 2025-03-16, 12:39   

Anonymous napisał/a:
Urwali mu jaja.

Sam sobie urwał. Poniósł go temperament. Zamiast publikować informacje, zaczął w inwektywy. Niepotrzebnie. Niech zawróci i skupi się na informowaniu. To pożyteczny człowiek, tylko doradców ma słabych.

tx 
Dżokej

Wysłany: 2025-03-16, 13:47   

Proszę zwrócić uwagę, że Poręb po Petruczence został naczelnym "Passy"
i jego głównym zadaniem jest teraz utrzymanie jej przy życiu.
A zatem reklamy od Totalizatora Sportowego! O to chodzi! Tłuste! Tłuściutkie!
L.

Odpowiedz do tematu