|
przed sezonem '25 |
| Autor |
Wiadomość |
Gość
|
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2025-04-05, 19:16
|
|
|
Jeśli szukasz danych to na stronie PKWK masz bieżące dane. Konie wyścigowe pe el są w procesie wygaszania. |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2025-04-05, 20:00
|
|
|
| Szukam strony że statystykami i nie widzę takowej. |
|
|
|
 |
Gość
|
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2025-04-06, 10:50
|
|
|
Nawiązując do dyskusji o używaniu bata. Dla wszystkich myślących, że bat jest niezbędny. Dżokej wygrywa Dubaj World Cup bez bata, zgubił go około 400m przed metą!
https://www.instagram.com/reel/DIE6ZBEBnW8/ |
|
|
|
 |
tx
Dżokej

|
Wysłany: 2025-04-06, 12:52
|
|
|
| ...zgubil bat? czyli miał szczęście, że wygrał, bo koń był najepszy. |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2025-04-06, 14:17
|
|
|
| tx napisał/a: | | ...zgubil bat? czyli miał szczęście, że wygrał, bo koń był najepszy. |
Dżokej zgubił bat. Koń wygrał. Wniosek? Nie przeceniajmy roli bata w gonitwie. |
|
|
|
 |
kostor
Dżokej

|
Wysłany: 2025-04-08, 08:50
|
|
|
| Dla jednego konia bat jest niepotrzebny, a dla innego niezbędny. |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2025-04-08, 11:58
|
|
|
| W zeszły sezonie słyszałem od ludzi, którzy pierwszy raz przyszli na Służewiec: to oklepywanie batem, gdy konie opadną z sił, jest nieludzkie. Już tu nie wrócimy |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2025-04-08, 13:11
|
|
|
| Anonymous napisał/a: | | W zeszły sezonie słyszałem od ludzi, którzy pierwszy raz przyszli na Służewiec: to oklepywanie batem, gdy konie opadną z sił, jest nieludzkie. Już tu nie wrócimy |
Nie mieli racji. Człowiek od zawsze dążył do podporządkowania sobie innych gatunków (także swojego) używając wszelkich możliwych sposobów, w tym także przemocy. Ponadto człowiek dla osiągnięcia sukcesu jest w stanie robić rzeczy dużo straszniejsze niż bicie batem, dlatego sądzę, że jest to postępowanie jak najbardziej ludzkie. |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2025-04-18, 13:25
|
|
|
Chyba mało kumaty jestem, bo założenie konta na trafonline mnie przerosło. Konkretnie nie samo założenie, ale próba weryfikacji. Każą pokazać tylną stronę dowodu osobistego, dopasowując ją do ramki i zrobić zdjęcie. Problem w tym, że ramka jest znacznie większa niż dowód i nie da się jej skutecznie dopasować. Pomoże ktoś?
Przy okazji poruszę kwestię programów. Niedawno ktoś na tym forum napisał (chyba tx), że w nowym sezonie pełne programy zostaną odtajnione, ale pojawił się pierwszy tylko z listami startowymi, co niejako wymogło na mnie tę próbę założenia konta. Wiadomo coś pewnego w kwestii dostępności programów dla niezalogowanych? |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2025-04-18, 14:34
|
|
|
| W piątki zawsze były gotowe tylko listy startowe w programie, a całość z performance w poniedziałki. |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2025-04-18, 15:56
|
|
|
| Dzięki za info, a gdyby ktoś wiedział, jak sobie poradzić z tym zdjęciem, to dajcie znać. |
|
|
|
 |
Gość
|
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2025-04-18, 16:50
|
|
|
| Kudłaty nie ma czasu na udzielanie informacji, jest zajęty prowadzeniem swojego sklepu z ciuchami do jazdy na rowerze. Jest sezon wiosenny, nie wsadzajcie mu teraz kija między szprychy i nie zawracajcie d... z jakimś głupimi wyścigami konnymi. Może w listopadzie będzie miał czas na Traf Online. Nie po to kolesie z PO zrobili go prezesem żeby jeszcze musiał pracować, bez żartów proszę. |
|
|
|
 |
|
|