|
Tower Racing Forum
|
|
Rozpoczęcie sezonu |
| Autor |
Wiadomość |
kostor
Dżokej

|
Wysłany: 2016-04-12, 20:04
|
|
|
| Do strefy A owszem były. Mnie natomiast strefa A poza listopadem zupełnie nie interesuje, dlatego zależało mi na karnetach tylko na świniarnie, czyli do strefy B. No i po mojej prośbie na Facebooku dodali do ogłoszonej już listy karnetów właśnie taki o jaki prosiłem (aczkolwiek drożej, bo ja sugerowałem 150zł:P). |
|
|
|
 |
Horam
Uczeń Horam

|
Wysłany: 2016-04-13, 11:53
|
|
|
| Karakan napisał/a: | Witam, napiszę tak. Nie jestem z Warszawy, ani
okolic, do pierwszego punktu zakładów mam około 50 km. Wyścigi konne
traktuję jako zabawę i hobby dlatego też co weekend i w soboty i w
niedziele jeżdżę taki kawał drogi by pograć na wyścigi. Nie jestem
wielkim znawcą i fachowcem dlatego moim jedynym źródłem wiedzy był
program na stronie sluzewiec.pl. Nie jestem w stanie jechać po program tyle
kilometrów w tygodniu gdyż w tym punkcie gdzie gram program jest
dostępny tylko w czwartki między 13-14. Mam obowiązki zawodowe, które
uniemożliwiają mi przyjazd ale czy wyobraża ktoś sobie jechać taki
kawał po program? Ktoś mi napiszę, że chodzi o zarobek o te 9 zł. Ale w punkcie gdzie gram nie ma kasy fiskalnej więc i tak zawsze programy były dawane za free. Po co ten skrót programu, po co mi info o pulach jak nie wiem co grać?! |
za stroną www.sluzewiec.pl
Informujemy, że istnieje możliwość zamówienia wysyłki programu gonitw.
Należy w tym celu zgłosić mailowo zamówienie na wybrane mityngi lub cały sezon oraz przelać odpowiednią kwotę: program na dwudniówkę kosztuje 9 zł, w przypadku mitingów jednodniowych 5 zł (17.04, 25.09, 13.11, 20.11).
Wszelkie informacje można uzyskać mailowo: sluzewiec@totalizator.pl i telefonicznie: 22 543 95 00.
czyli nie jest tak źle |
|
|
|
 |
gambl100procent
Dżokej

|
Wysłany: 2016-04-17, 20:48
|
|
|
rozpoczęcie sezonu udane, lecz bez fajerwerków.
na plus zaliczę:
+olbrzymią frekwencje
+niezłe gonitwy pełne niespodzianek (poza ostatnią)
+duet dżokejski Abik Lukasek który 3 razy zrobił porządek- na dobrą sprawę byli prawie nierozłączni (gonitwy 2,7 i 8)
+mega niespodzianka już w 1 gonitwie gdzie Inheritor był 3 przez co trójki dawały wypłatę ponad 1400 PLN
+niespodziewana wygrana Farhy (In Extremo był 2) przed Omarem Etorio Muzahimem i Agisem- to położyło pewnie większość kwint na torze
+nie trafiona kwinta
+zaplecze gastronomiczne
na minus:
-za mało kas otwartych
-kasjerki trochę nie ogarniały
-ludzie bardzo nie ogarniali jak obstawiać
-Szczepan Mazur odniósł tylko 1 wygraną (Uczitelka Tanca- G4)
-kolejki, wszędzie kolejki! |
_________________ Żyj śmiało |
|
|
|
 |
Kioto
Dżokej

|
Wysłany: 2016-04-17, 21:44
|
|
|
Niestety, niektóre z plusów Ggambl100procent, zamieniły się w minusy.
- Olbrzymia frekwencja, owszem, ale słyszałam, że ponoć nie starczyło biletów i część ludzi nie wpuszczono.
- Zaplecze gastronomiczne było nie wystarczające, olbrzymie kolejki do wszystkiego - od frytek po lody i piwo.
Do minusów i to DUŻYCH muszę dodać kilka:
- Trudności z grą, straszne kolejki do kas (kas dużo mniej).
- Zakład "porządek" tylko w jednej gonitwie!
To skandal by jeden z najbardziej popularnych zakładów na świecie w końskim totku był traktowany po macoszemu i pomimo, że niektóre gonitwy miały obsadę powyżej 8 koni, "porządek" można było zagrać tylko raz - w VI gonitwie.
- Biały namiot w środku toru - ZMORA dla fotografów (mażą im się zdjęcia).
- Przemarsze po torze do namiotu i na padok źle wróżą - szpilki, szpileczki, wózki itd.
- BRAK TOALET W SEKTORZE A!!!!
Nawet brak przenośnych Toi-Toi. Nie wiem jak było w białym namiocie (czy tam wstawili jakieś sanitariaty), ale cała reszta tzw. "dżokejki"była pozbawiona tego "luksusu". |
|
|
|
 |
Horam
Uczeń Horam

|
Wysłany: 2016-04-17, 22:44
|
|
|
Dla mnie na PLUS:
- DWÓJKI zamiast PORZĄDKÓW - stosunkowo duże wypłaty - w PDK było zawsze 5 - 20 zł - no chyba, że fuks przyszedł a dzisiaj DWÓJKI płaciły po kilkaset zł G3 - 500 ZŁ, G5 - 290 ZŁ, G7 - 460 ZŁ (była i za 21 zł też) - jestem przekonany, że każdy z nas przychodzi się dobrze pobawić i wygrać - i nie chodzi o 5 - 10 zł ale o te set zł - a DWÓJKI dzisiaj dawały na to szanse
MINUS
- Toalety!!! |
|
|
|
 |
Kioto
Dżokej

|
Wysłany: 2016-04-18, 00:00
|
|
|
Nie zgadzam się z Horamem.
Wypłaty w dwójkach były duże, bo przychodziły nieliczone konie.
W gonitwie 3 płacili 500 zł za DWJ, bo nikt nie liczył Farhy, ani Inextremo na drugie. Dwa fuksy w DWJ płaciły, ale i za porządek by płacili, a obroty byłyby większe.
Pamiętam porządki po 1500-1800 zł., np w Derby, jak wygrywały i drugie były, mniej liczone konie.
W G5 z kolei wypłatę 290 zł za DWJ zrobił Suwenir (ostatnia gra), a i Nikus nie był faworytem.
To samo w G-7.
Kto liczył Finalistkę z Numerem? Może kilka osób. Stąd wypłata 460 zł.
Ciekawsze jest ile było w pulach DWJ przy tak dużej frekwencji ludzi? Obawiam się, że dużo mniej, niż jak by można było obstawiać "porządki".
Sam fakt, że nikt nie trafił kwinty, mówi sam za siebie. |
|
|
|
 |
Koniofan
Dżokej Koniofan

|
Wysłany: 2016-04-18, 11:40
|
|
|
Rzeczą niezrozumiałą jest ,jak można było praktycznie wyrugować z gry dwa najpopularniejsze zakłady tzn. porządek i czwórkę.Tak to jest ,jak zarządzajacy totkiem liczą na państwowe pieniądze i nie są zainteresowani zyskiem, poprawą sytuacji finansowej- o ludziach grających ,już nie wspominam,bo na siłę narzuca im się gry ,jakich nie chcą i próbuje uszczęśliwiać graczy na siłę ,nie dając im grać w to co chcą) Ludzie nie są głupi,pieniadz ma u nich dobrego pana i zaczną grać bardziej przez internet i u buków w zakładach bukmachreskich- nikt nie jest głupim dostarczycielem pieniedzy ,jak nic nie mozna trafić, a gra jest nieopłacalna).Ile strat ponoszą w każdej gonitwie" mądrale totkowi" ,to aż trudno ocenić( na własne życzenie,oczywiście) -to było by niemożliwe u jakiegoś normalnego bukmachera..Można to by było sprawdzić ,mając dane finansowe z ubiegłych lat i porównać te same dni wyścigowe. Robiono już na przestrzeni ostatnich lat "różne doświadczenia na żywym organiźmie totka końskiego" . Za każym razem było coraz gorzej, obroty spadały , ludzie przestawali grać i przestawali zajmować się wyścigami. Przypomnę np. próby likwidacji trójek i tripli ,do których teraz powrócono.Np. idiotyczne triple polsko-francuskie, jak i gra na wyścigi francuskie ,gdzie będąc w kolekturze można sprawdzić ,że pule są po kikadziesiąt złotych .Szkoda zachodu ,bo obsługa tego (chyba sam papirer koszuje więcej, niż osiągany zysk),to czysta bezgraniczna głupota. To tylko w Polsce jest chyba mozliwe. Rozpoczęcie sezonu zawsze ładnie wygląda ,bo na torze jest kilkanaście tyś. ludzi i dla zabawy coś grają. Zobaczymy co będzie dalej, w szare zwykłe dni wyścigowe np pule dwójek w wyścigach kłusaków ,jak i same kwinty z ich udziałem-jedno jest pewne ,nie widać zmiany na lepsze. Za jakie grzechy są karani gracze i kto ich chce i dlaczego całkowicie zniechęcić do gry i wyścigów?
Z ciekawości radził bym zrobić sondę lub ankietę wśród graczy z min. 10-letnim stażem wyścigowym ,co myślą na temat zarządzania ,a głównie co sądzą na temat totka końskigo .A przede wszystkim zobaczyć ,jakie są rezultaty finansowe idiotycznych zmian. |
_________________ Koniofan
 |
|
|
|
 |
gambl100procent
Dżokej

|
Wysłany: 2016-04-18, 11:54
|
|
|
| Koniofan napisał/a: | | Rzeczą niezrozumiałą jest ,jak można było praktycznie wyrugować z gry dwa najpopularniejsze zakłady tzn. porządek i czwórkę. |
nie mam długiego stażu na wyścigach, ale jakoś ciężko mi sobie wyobrazić popularność czwórek, przeca trafienie tego graniczy z cudem bez słupa z przodu!
| Koniofan napisał/a: |
Z ciekawości radził bym zrobić sondę lub ankietę wśród graczy z min. 10-letnim stażem wyścigowym ,co myślą na temat zarządzania ,a głównie co sądzą na temat totka końskigo .A przede wszystkim zobaczyć ,jakie są rezultaty finansowe idiotycznych zmian. |
ankieta dla max 50-100 osób, powodzenia...
Jestem pewny, że w połowie sezonu chłopaki się opamiętają i przywrócą porządek bo im obroty drastycznie spadną...
No chyba, że jest to ich intencją aby pokazać że popularność wyścigów spadła i wtedy dostaną zielone światło na sprzedaż toru. |
_________________ Żyj śmiało |
|
|
|
 |
kostor
Dżokej

|
Wysłany: 2016-04-18, 11:55
|
|
|
Oczywiście, że porządki z takimi wypłatami też się zdarzają i to nie rzadko, nie zliczę porządków ok 100zł które trafiłęm, ale bywało i 300 i 400 i ponad 600zł. dwójka praktycznie psuje mi grę na dwa konie i zamiast w tego rodzaju zakładzie dać 9zł, czyli mój ulubiony porządek w boksie, daję jedną dwójkę, na tzw "odwal się". nie zgodzę się jednak z KIoto, że to najpopularniejszy zakład na świecie, bo poza sztokholmem na żadnym innym zagranicznym torze tego nie spotkałem. wszędzie była właśnie ta nieszczęsna dwójka.
organizacja mityngu była żenująca, od znajomych słyszałem, że pod kasami byli nomen omen koniki, którzy sprzedawali wejściówki za 10zł.... po co remontowano w zeszłym roku drugie kasy - skoro się z nich nie korzysta?
dwa razy nie dopchałem się do kasy!!!! do prawdy organizator nie zorientował się, że nawet jak wstawią ten namiot, do którego nie dało się nawet wejść, to kas jest ciągle znacznie mniej niż było? masakra:/
piwo w gastronomii, jeszcze o 13:30 było oprócz shandy można było kupić lane, ale nagle okazało się że lanego nie można sprzedawać - czy organizator, mimo ogromnej reklamy, nie spodziewał się że będzie to impreza masowa, czy może nawaliła obsługa "grzybka"? jeśli chodzi o kolejki to no cóż, przyzwyczaiłem się, że jesteśmy przysłowiowe sto lat za murzynami jeśli chodzi o bary na torze... przykładowo w bratysławie, gdzie tor jest nieporównywalnie mniejszy, a ludzi nawet na derby, tyle co u nas w przeciętną niedzielę, są ze 4 bary, w których można kupić piwo.
kolejna żenada ciągnąca się już od mniej więcej roku, to brak nagłośnienia na padoku - organizator do prawdy zdaje się nie rozumieć najbardziej podstawowych spraw:/ może czasem warto wyjść na chwilę ze strefy vip i zobaczyć, co oferuje się przeciętnemu gościowi na torze?
efekt?! - pierwszy raz w życiu z własnej woli wyszedłem z tory w trakcie mityngu:( dotąd zdarzało się to tylko przez wzgląd na obowiązku zawodowe. wczoraj ja i prawie cała ekipa z którą przyszedłem wyszliśmy po 5 gonitwie. na chwilę obecną planujemy derby i wielką warszawską spędzić w sympatycznym barze na dickensa, gdzie możemy być pewni, że długo wyczekiwany dzień wyścigowy, rzeczywiście sprawi nam przyjemność, a nie będzie źródłem frustracji:( |
|
|
|
 |
Kioto
Dżokej

|
Wysłany: 2016-04-18, 13:18
|
|
|
Kostor, pisząc o popularności zakładu "porządek" na całym świecie, pisałam niejako umownie. Co prawda na wielu torach świata nie bywałam, pisałam tylko na podstawie tego, co można grać np. na racebets.
W USA np. popularnym zakładem jest nieco inny rodzaj porządku, kiedy wskazujesz konia, który musi być drugi, bez względu na to który wygra. To prawie "porządek", prawda? Tyle, że łatwiej trafić.
W cywilizowanym świecie wyścigowym, graczom ułatwia się grę, a nie utrudnia. |
|
|
|
 |
kostor
Dżokej

|
Wysłany: 2016-04-18, 17:28
|
|
|
| Masz na myśli zakład typu place? Moim zdaniem to jednak zupełnie inny zakład, zdecydowanie łatwiejszy i mniej płatny. Niemniej zasadniczo oczywiście to nie ma znaczenia istotą jest to co napisałaś w ostatnim zdaniu. Ignoracja pracowników Trafa mnie poraża:( Zdaje się dwa lata temu wycofali porządki i po miesiącu rakiem się z tego wycofywali, teraz de facto wrócili do tej bezsensownej decyzji:( |
|
|
|
 |
słonik
Dżokej Kto pyta nie błądzi

|
Wysłany: 2016-04-25, 13:17
|
|
|
| Wczoraj na torze słyszałem że Totalizator Sportowy podpisał umowę z Kłuskami. |
|
|
|
 |
Espadero
Dżokej

|
Wysłany: 2016-04-25, 13:51
|
|
|
| W takim razie nie za dlugo beda narzekać,obroty beda rewelacyjne |
|
|
|
 |
słonik
Dżokej Kto pyta nie błądzi

|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
phpBB by
przemo
Strona wygenerowana w 0,047 sekundy. Zapytań do SQL: 8
|