Tower Racing Forum Strona Główna Tower Racing Forum

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Służewiec: otwarcie sezonu '26 i pierwsze dni
Autor Wiadomość
Gość

Wysłany: 2026-04-18, 23:22   

Dzięki, to miła wiadomość. Niby czytałem regulamin, ale jednak okazuje się, że pobieżnie.

Gość

Wysłany: 2026-04-19, 05:22   

kostor napisał/a:
Podcastu nie będzie. A transmisja z jutra będzie na Youtube Toru. Link jest też na stronie torslużewiec.pl. Zakładam też, że będzie transmisja na trafonline.pl

link do nagrania z przeglądu: https://www.facebook.com/...453077421021217

Sziękuję za pomoc.

Gość

Wysłany: 2026-04-19, 09:57   

https://www.facebook.com/...mibextid=wwXIfr

Scenariusz na Dzień otwarcia. Czy ktoś w tym scenariuszu potrafi dostrzec wyścigi konne? Co dzisiaj organizuje Tor Służewiec? Bo nie mityng wyścigowy…

tx 
Dżokej

Wysłany: 2026-04-19, 11:12   

Celna uwaga ostatniego gościa!
Totalizator Sportowy dostaje tzw. pierdolca trzy razy w sezonie (otwarcie, Derby, WW) i w zapowiedziach spycha wyścigi na margines.
Na miejscu na szczęście wyścigi znów będą w centrum uwagi, ze względu na tradycyjny rytm gonitw. L

Gość

Wysłany: 2026-04-19, 11:30   

Przy Wielkiej Warszawskiej przynajmniej wiadomo że chodzi o wyścigi. Dzisiaj jest tylko otwarcie sezonu (piknikowego?)

tx 
Dżokej

Wysłany: 2026-04-19, 18:38   

19.04.26 Slu otwarcie sezon
g.1 start i przeciągłe ruszszyyyłłyyyy z żywym głosem legendy Andrzeja Szydlika.
Od początku jestem wśród publiczności. Po szóstej gonitwie zrobiło się luźniej i przyjemnie. ufff!
Wracałem al. Wyścigową do tramwaju; nogi wytrzymały! L.

Gość

Wysłany: 2026-04-19, 21:59   

tx napisał/a:
19.04.26 Slu otwarcie sezon
g.1 start i przeciągłe ruszszyyyłłyyyy z żywym głosem legendy Andrzeja Szydlika.

Rowiński przy Szydliku brzmi jak zaspany. Ten jego niby tubalny głos to ściema. Głos śliskiego i głupiego idioty.

Gość

Wysłany: 2026-04-19, 22:03   

Studio dziś to katastrofa. To jest kpina z wyścigów i myślących ludzi.

Gość

Wysłany: 2026-04-19, 22:13   

Same wyścigi i organizacja na miejscu według mnie bardzo przyjemne. W domu chciałem zobaczyć sobie część powtórek, tragedia. Brak komentarza z padoku, brak nawet zdjęć z fotofiniszu? Dwie ostatnie gonitwy były bardzo blisko i na dostępnych nagraniach ciężko określić zwycięzce. Może w następnych dniach będzie mniej wywiadów to pokażą coś więcej, ale regres ogromny względem końca poprzedniego sezonu. Zarówno oprawa graficzna,komentarz, czy nawet wstawiane na youtube krótkie wywiady po paru ostatnich dniach sezonu. To co robiło Equi to było absolutne minimum, a teraz cofnęliśmy się pare lat. Chciałbym żeby coś się jeszcze poprawiło ale nadziei za bardzo już nie mam

Gość

Wysłany: 2026-04-19, 22:37   

I w momencie kiedy wiem że nie zawsze będę miał możliwość spędzić dzień na torze, robi mi się po prostu przykro. W zeszłym roku jakoś jednym okiem dało się to oglądać, a z tego co widzę teraz nawet nie było w transmisji tablicy z wynikami gonitwy

kostor 
Dżokej

Wysłany: 2026-04-19, 22:43   

Byłem na torze. Na parterze honorowej super komfortowo, tylko osoby chcące skorzystać z bufetu mogły być niezadowolone. Restauracja powinna na takie dni oddzielić stanowiska z kuchnią, od stanowiska z napojami i przekąskami. Na świniarni mnóstwo ludzi, nie wiem, czy nie jakiś rekord ostatnich lat i to wliczając w to gale typu Derby i WW.

realizacja TV: nie oglądałem transmisji oczywiście, ale już na telebimie było widać, że nowy realizator nie ma o tym zielonego pojęcia. Powtórki bezwartościowe, nic nie wyjaśniały. Gonitwa live pokazana z takiej perspektywy, że w zasadzie trudno zobaczyć co tam się dzieje w gonitwie przed wyjściem na prostą. Mam nadzieję, że to tylko kwestia braku doświadczenia i będzie już tylko lepiej, a nie braku możliwości technicznych.

Gość

Wysłany: 2026-04-19, 22:53   

Mogliby przynajmniej dać na wprost z celownikiem jedną kamere. To że nie widać co się dzieje przed wejściem na prostą też prawda, i komentarz wcale w tym zamieszaniu nie pomagał.

Gość

Wysłany: 2026-04-19, 23:44   

Nie bardzo rozumiem niektóre zastrzeżenia. Według mnie największą zmianą na plus jest pokazywanie zakrętu z właściwej perspektywy, czyli praktycznie z góry. Dokładnie widać jak ustawione są konie i co się dzieje. Żałuję tylko, że realizator przełącza tę kamerę tak wcześnie, w zasadzie jeszcze przed wyjściem na prostą i wtedy widać konie od przodu i przez pierwsze 100 czy więcej metrów trudno się zorientować kto finiszuje, a kto odpada.

Gość

Wysłany: 2026-04-20, 07:07   

Anonymous napisał/a:
Studio dziś to katastrofa. To jest kpina z wyścigów i myślących ludzi.

dobre były słowa jednego z komentatorów "... a teraz łączymy się ze studiem rozrywkowym" :-)
w sumie jednak nie było źle

Gość

Wysłany: 2026-04-20, 08:25   

Nie było źle. Było bardzo źle Tego się nie da oglądać. Ani dla rozrywki ani dla wiadomości o koniach i ich szansach.

Odpowiedz do tematu