Tower Racing Forum Strona Główna Tower Racing Forum

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Służewiec: otwarcie sezonu '26 i pierwsze dni
Autor Wiadomość
kostor 
Dżokej

Wysłany: 2026-04-20, 08:30   

Anonymous napisał/a:
Nie bardzo rozumiem niektóre zastrzeżenia. Według mnie największą zmianą na plus jest pokazywanie zakrętu z właściwej perspektywy, czyli praktycznie z góry. Dokładnie widać jak ustawione są konie i co się dzieje. Żałuję tylko, że realizator przełącza tę kamerę tak wcześnie, w zasadzie jeszcze przed wyjściem na prostą i wtedy widać konie od przodu i przez pierwsze 100 czy więcej metrów trudno się zorientować kto finiszuje, a kto odpada.

Jak dla mnie na zakręcie powinien być nie tylko plan z góry, ale też zbliżenia, żeby było widać kto już mocniej posyła, a który koń idzie w ręku.

Gość

Wysłany: 2026-04-20, 12:37   

Piknik służewiecki za sukces unany, ludzie stłoczeni na mniejszej powierzchni w obrazku lepiej wyglądali, przebierańców nie zabrakło, goście maści wszelakiej, "celebryci" na miarę naszych czasów w postaci np. przestępców i interes się kręci.

Gość

Wysłany: 2026-04-20, 12:44   

kostor napisał/a:
... Na świniarni mnóstwo ludzi, nie wiem, czy nie jakiś rekord ostatnich lat i to wliczając w to gale typu Derby i WW...

A to przypadkiem nie efekt pozorny tego, że ludziom miejsce na trybunie ograniczono ?

Gość

Wysłany: 2026-04-20, 14:41   

Ludzi było mniej niż w poprzednich latach na otwarciu, Derby i Wielkiej. Od kolejnych zwykłych dni wyścigowych czekają nas na Służewcu dołujące pustki na trybunach.

Gość

Wysłany: 2026-04-20, 15:02   

A transmisja taka że nawet online nikt nie będzie oglądał i obstawiał

Gość

Wysłany: 2026-04-20, 15:16   

Nikt to przesada, rozumiem, że sformułowanie symboliczne, ale dużo osób się zniechęci. I o to chyba chodzi. Zamiast rozwoju mamy regres.

Gość

Wysłany: 2026-04-20, 15:30   

Wiadomo że przesadzam, I rozumiem że pare (dziesiąt? Set?) oglądających transmisje nie uzasadniało istnienia equitv w takiej formie, jednak graficznie calkiem fajnie to wyglądało, z kursami, paskiem z barwami itp. Inne pytanie: czy ktoś może orientuje się jak wyglądają bilety na zwykle dni wysicgowe? Na stronie toru chyba nic jeszcze nie ma

Gość

Wysłany: 2026-04-20, 16:21   

Podobno ma być bomba. Od maja wyścigi konne na Służewcu zostają zawieszone. Informacja do potwierdzenia, ale z dość dobrego źródła.

Gość

Wysłany: 2026-04-20, 16:23   

Inauguracja sezonu 2026 to chyba była w Lublinie a nie w Warszawie. Bo pierwszy i trzeci wyścig to były ewidentnie lubelskie gonitwy, jak w czasie wojny, z wypuszczeniem do przodu tych co mieli wygrać i wstrzymaniem koni faworyzowanych.

Gość

Wysłany: 2026-04-20, 17:54   

Andrzej G. i Krzysztof M. czuwali fachowym git okiem żeby wszystko było według scenariusza.

Gość

Wysłany: 2026-04-20, 18:20   

Dobry scenariusz to podstawa. Nie można przecież tego wszystkiego rzucić na ślepy los. Dobrze że som jeszcze w tem kraju ludzie potrafiący zadbać o porządek. I górę też.

Gość

Wysłany: 2026-04-20, 18:37   

Powiedzenie, że na Służewcu jest git jak widać może mieć różne znaczenie... Pozdrowienia dla Vipów z Trybuny Honorowej.

Gość

Wysłany: 2026-04-20, 18:51   

Zamiast psioczyć proponuję zebrać się na odwagę i przekonać samych siebie, że po prostu nie mieścimy się w grupie docelowej tej imprezy. Ja tak zrobiłem i od razu mi lepiej.

Gość

Wysłany: 2026-04-20, 19:05   

Słuszna koncepcja. Myślę, że w tym roku duża liczba stałych bywalców, graczy, właścicieli, wycofa się ze Służewca. Idzie to ku upadkowi.

Gość

Wysłany: 2026-04-20, 19:53   

Refleksja po wczorajszym oglądaniu otwarcia online: EquiTv to jednak była jakość.

Odpowiedz do tematu