Tower Racing Forum Strona Główna Tower Racing Forum

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Polityka w tle wyścigów
Autor Wiadomość
Kioto 
Dżokej

Wysłany: 2015-10-18, 22:10   Polityka w tle wyścigów

Spokojnie!
Musimy wytrzymać jeszcze tydzień!
Po wyborach, mam nadzieję, że nie będzie ani Sawickiego, ani Nalewajka, a w trochę dalszej perspektywie - Szpila &spółka, też nie będzie.
#DamyRadę#

słonik 
Dżokej
Kto pyta nie błądzi

Wysłany: 2015-10-18, 22:20   

Mam nadzieje że przyjdzie zmiana

Kioto 
Dżokej

Wysłany: 2015-10-19, 16:02   

Spokojnie! :)
Z TS jest jak obecnie z PO :)
Im już nawet szkodzą ci, co im pomagają.

Bilbao
Uczeń

Wysłany: 2015-10-19, 18:13   

A ja mam taką skromną prośbę - wstrzymajmy się od politycznych komentarzy na forum, bo bardzo szybko zamieni się ono w jeszcze gorsze badziewie niż finisz.pl...

Espadero
Dżokej

Wysłany: 2015-10-19, 18:31   

Słusznie Bilbao

Kioto 
Dżokej

Wysłany: 2015-10-19, 18:43   

Bilbao, niestety polityka na tym etapie jest nierozerwalnie związana z tym co się dzieje na Służewcu.

Bilbao
Uczeń

Wysłany: 2015-10-19, 20:49   

Kioto napisał/a:
Bilbao, niestety polityka na tym etapie jest nierozerwalnie związana z tym co się dzieje na Służewcu.

Co nie znaczy, że mamy się w niej paprać na forum...

A tak nawiasem wydawało mnie się, że to forum jest dla koniarzy, a nie politykarzy.
Jeśli jednak się mylę, to przepraszam i więcej nie zaśmiecam... :(

Joga 
Dżokej

Wysłany: 2015-10-19, 21:11   

Bilbao, to forum jest dla każdego, kto chce coś przekazać od siebie. Póki nie wychodzi to poza ramy prawne - nie mamy zamiaru ingerować w treść postów. My możemy co najwyżej przenieść niektóre posty do innego działu/tematu, jeśli stworzy się z nich osobny, poboczny wątek nie na temat (tzw. "offtopic"). Poza tym jeśli ktoś nie chce brać udziału w danej dyskusji to przecież nie musi tego robić :)

kostor 
Dżokej

Wysłany: 2015-10-20, 08:21   

Polityka to dla każdego forum pierwszy krok do bagna. Rozumiem, że nie chcecie cenzury, ale nie wiem czy dobrym pomysłem jest, że same tak ryzykowny dla Forum krok podejmujecie.

Espadero
Dżokej

Wysłany: 2015-10-20, 09:06   

Forum jest po to by pisać tu swoje bolączki , myśli i wyrażać swoje zdanie jestem jak najbardziej za . Nie można jednak i myślę ż to miał Bilbao na myśli porównywać żadnej z opcji politycznych do czegokolwiek jak wyżej Kioto . Bywają tutaj uczestnicy różnych opcji politycznych i wtedy rodzi się niepotrzebna przepychanka . Mam nadzieje że To Forum wolne będzie od tego .

słonik 
Dżokej
Kto pyta nie błądzi

Wysłany: 2015-10-20, 11:10   

Polityka to zło polityką powinniśmy się zajmować tylko kwestii Obronie Pani Prezes i przyszłości Służewca. A inna Polityka nie powinna być tu poruszana. I nie może być że jedna Partia jest cacy a inne Partie są be. Bo inaczej ludzie zrezygnują z forum jak będzie im się narzucać swoje zdanie tak ja myślę.

Kioto 
Dżokej

Wysłany: 2015-10-20, 16:17   

słonik napisał/a:
Polityka to zło polityką powinniśmy się zajmować tylko kwestii Obronie Pani Prezes i przyszłości Służewca. A inna Polityka nie powinna być tu poruszana. I nie może być że jedna Partia jest cacy a inne Partie są be. Bo inaczej ludzie zrezygnują z forum jak będzie im się narzucać swoje zdanie tak ja myślę.

Przykro mi jeśli ktoś odebrał mój wpis i moje poglądy jako narzucanie komuś tej czy innej opcji politycznej. Moje poglądy są znane, nie wstydzę się ich i nie zamierzam za nie przepraszać. Wpisy też dotyczyły polityki globalnej w polityce lokalnej (dot. próby usunięcia Prezesa PKWK), bo wiadomo, że TS jest spółką Skarbu Państwa. Dlatego jej przedstawiciele, tak jak i oficjele z Min. Rolnictwa są z koalicji rządzącej i trudno ich nie krytykować, skoro w większości zgadzamy się, że sposób w jaki próbują usunąć A. Marczak jest niezgodny z prawem, ustawiony i przyświeca mu jeden cel (wiadomo jaki). To i tylko to miałam na myśli, pisząc to co wyżej.
Słonik wyciągnął zbyt daleko idące wnioski, do czego oczywiście ma prawo. :)
Zgadzam się z większością (bo mamy demokrację, to muszę się podporządkować), że trzeba tematy polityczne ograniczyć do minimum, ale nie obiecuję, że zawsze uda mi się do tego dostosować. :) Taka jestem.

Koniofan 
Dżokej
Koniofan

Wysłany: 2015-10-20, 18:33   

Możesz sobie pograć u buka na politykę- to Cię uspokoi :lol: :P
https://www.efortuna.pl/p...ityka?limit=100

Kioto 
Dżokej

Wysłany: 2015-10-20, 19:00   

Koniofan, lepiej żebym nie grała u buów na politykę, bo jak wytypuję tak, jak wytypowałam kwintę za 2300, to kolejne lata będziemy mieli to co mamy ;)

p.s. ta moja kwinta to była porażka, już się nie wychyle, wstydu sobie oszczędzę ;)

Koniofan 
Dżokej
Koniofan

Wysłany: 2015-10-20, 19:18   

E tam ,można niektóre rzeczy śmiało grać . A jeśli chodzi o kwintę i grę na koniach ,to trzeba brać pod uwagę opłacalność gry ,a niestety wyścigi zeszły na dziady, gra na nich się nie opłaca i trzeba być niesamowicie czujnym ,by coś wygrać . U bukmacherów można wygrać znacznie łatwiej i taniej. Np grasz w ostatnim meczu na Legię w handi za te swoje 2300zł i wygrywasz ,więcej niż była wypłata kwinty ( 4100 zł) i na luzie , bo kurs był prawie 3 :lol:

Odpowiedz do tematu