|
Tower Racing Forum
|
|
Derby xx 2016 |
| Kto wygra Derby 2016 |
| 1. SUWENIR dż. A. Kabardov 59 |
|
0% |
[ 0 ] |
| 2. LEBOWSKI dż. Đ. Perović 59 |
|
7% |
[ 1 ] |
| 3. CACCINI dż. T. Lukašek 59 |
|
64% |
[ 9 ] |
| 4. THORN dż. P.-A. Graberg 59 okulary |
|
0% |
[ 0 ] |
| 5. DESIGN dż. A. Reznikov 59 okulary |
|
0% |
[ 0 ] |
| 6. NIKUS dż. E. Zahariev 59 |
|
0% |
[ 0 ] |
| 7. BEST LINE st. u. I. Wójcik 57 |
|
0% |
[ 0 ] |
| 8. LANGFUHR dż. S. Vasyutov 59 |
|
0% |
[ 0 ] |
| 9. IRON BELLE dż. M. Srnec 57 |
|
7% |
[ 1 ] |
| 10. NEO dż. P. Krowicki 59 |
|
0% |
[ 0 ] |
| 11. DUSIGROSZ k. dż. M. Abík 59 |
|
0% |
[ 0 ] |
| 12. EXCALIBUR dż. F. Lefebvre 59 |
|
7% |
[ 1 ] |
| 13. INVINCIBLE RED dż. T. P. O’Shea 57 okulary |
|
0% |
[ 0 ] |
| 14. TEBINIO dż. S. Mazur 59 |
|
14% |
[ 2 ] |
|
| Głosowań: 14 |
| Wszystkich Głosów: 14 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
Joga
Dżokej

|
Wysłany: 2016-06-27, 17:44
|
|
|
Osan, Koniofan, bardzo was proszę o trzymanie rąk przy sobie (dosłownie oraz w przenośni) i odpuszczenie sobie argumentum ad personam na rzecz merytoryki. Jeżeli chcecie się poszczypać (rękami), popiszcie sobie na prywatnych wiadomościach, wymieńcie się numerami telefonów albo wręcz spotkajcie osobiście, ale nie każcie mi interweniować i was upominać, bo jestem na to za leniwa i za mało cierpliwa
P.S. W internecie istnieją różne strony o interesującej was tematyce, gdzie możecie sobie zajrzeć, ale błagam - nie na forum o wyścigach konnych, bo zachowujecie się jak młode araby na padoku. |
|
|
|
 |
Koniofan
Dżokej Koniofan

|
Wysłany: 2016-06-27, 17:58
|
|
|
Sorki ,poprawiam się |
_________________ Koniofan
 |
|
|
|
 |
Osan
Kandydat dżokejski

|
Wysłany: 2016-06-27, 18:52
|
|
|
A ja się nie poprawię, bo nic mnie tak nie wkurza jak relatywizowanie (bezrefleksyjne wsadzanie wszystkich do jednego wora)...
Jeśli, dla ciebie Joguś, równie zły jest ten, co ukradł, jak i ten co go okradziono, to gratuluję ale mego uznania takim podejściem nie żyszczesz... Ja tu nikogo nie "szczypię" i nawet nie zamierzam, ale nie będę siedział cicho jak taki czy inny pacan będzie mnie atakował bez danej racji. Nie ja pierwszy zacząłem, dlatego odstręcza mnie twoje równanie mnie do interlokutora (zrównywanie nas w przewinieniu). Zirytował mnie także twój cyniczny i tyleż protekcjonalny ton, a zaczem kompletny brak szacunku do mojej osoby (a który to potrafi okazać mi tu nawet Karina)...
Nie jestem jakimś gostkiem spod budki z piwem, ani jakimś szczylem spod trzepaka (ani młodym arabem), by mi okazywać tyle arogancji. Wypraszam sobie...
Ps. Oczywiście nie skorzystam z twojej rady przerzucenia się na inne strony "o interesującej mnie tematyce", ale też oczywiście nie będę się dłużej napraszał ze swoim "pozamerytorycznym pisaniem" na twoim forum, bo nie w moim stylu jest uszczęśliwianie kogoś na siłę |
|
|
|
 |
Joga
Dżokej

|
Wysłany: 2016-06-27, 19:55
|
|
|
To forum ma być sympatycznym miejscem dla wszystkich jego gości. To użytkownicy go tworzą w równym stopniu, co administratorzy. Takie było założenie i takiego założenia się trzymajmy. Jeśli zauważyłeś Osan, że dyskusja zeszła na zły tor, nie powinieneś dać się wciągać w prowokacje, bo tym samym przyczyniasz się do niszczenia klimatu rozmowy, której merytoryczność powinna leżeć na sercu wszystkim użytkownikom, bo jest to miejsce przede wszystkim DLA WAS i to wy go tworzycie, nadając mu wyraz i "kierunek rozwoju".
W tym przypadku nie jest istotne kto zaczął, ale kto kontynuuje. Ja zwróciłam Koniofanowi uwagę (zainterweniowałam, o co mnie prosiłeś), Koniofan "poprawił się" i pozmieniał nawet posty. Ty natomiast Osanie obrażasz się na to, że tobie również zwróciłam uwagę. Zwróciłam, bo może nie ty zacząłeś, ale ty kontynuujesz i to w sposób bardzo napastliwy.
Jeśli uznajesz interwencję admina tylko w jedną stronę, a w drugą (która jest ci nie na korzyść) już nie, to nic na to nie poradzę. Zwrócenie uwagi tylko Koniofanowi naruszyłoby moje poczucie sprawiedliwości. Możesz się z tym zgodzić lub nie, ale postąpiłam tak, jak uznałam za stosowne.
Twoje wpisy są bardzo ciekawe (zwłaszcza jeśli trzymasz się tematu), dlatego to forum odczułoby znaczną stratę, gdybyś odszedł. Jeśli jednak taką decyzję podjąłeś - zmuszać cię do pozostania nie mogę. |
_________________ A horse gallops with his lungs, perseveres with his heart, and wins with his character.
Federico Tesio |
|
|
|
 |
morpheus
Kandydat dżokejski

|
Wysłany: 2016-06-29, 21:09
|
|
|
Caccini/IronBelle/Excalibur/Thorn razy pięć
na fuksa gdzieś pomiędzy można wcisnąć Tebinio i Lebowski'ego |
|
|
|
 |
Kioto
Dżokej

|
Wysłany: 2016-06-29, 23:19
|
|
|
Nie lekceważcie Langfuhra. |
|
|
|
 |
morpheus
Kandydat dżokejski

|
Wysłany: 2016-06-30, 07:38
|
|
|
rzeczywiście w moich typach niestety Langfuhr jest nieobecny, niestety bo kibicowałem mu od zeszłego roku, jest piękny, ma papier, wydatnie galopuje, niestety moim skromnym zdaniem choć nie jestem fachowcem, został zbyt szybko zmuszony do wysiłku ponad miarę, jak już ktoś tu wcześniej napisał ściganie się w Rulera z milerami było bez sensu, Derby to powinien być dla niego trzeci góra czwarty wyścig w karierze no ale cóż...
jeśli Langfuhr w Derby będzie wyżej niż czwarty odszczekam wszystko co napisałem |
|
|
|
 |
Alef
Kandydat dżokejski

|
Wysłany: 2016-06-30, 09:45
|
|
|
| " Wygrywa w każdych warunkach, właściwie bez walki. Widać, że on to łatwo robi. " To są słowa tr. A.Walickiego o Caccinim. Langfuhr moim zdaniem jest jego (Cacciniego) przeciwieństwem. Galopowanie sprawia mu ogromny wysiłek, do tego robi to brzydko, nie trzyma się linii prostej na finiszu (co grozi kontuzją sobie i innym koniom) no i jeszcze ten wzrost. Słowem to nie jest koń na 2400m |
|
|
|
 |
Karina
Dżokej

|
Wysłany: 2016-06-30, 09:46
|
|
|
| Kioto napisał/a: | Nie lekceważcie Langfuhra. |
najdalej drugi |
|
|
|
 |
gambl100procent
Dżokej

|
Wysłany: 2016-06-30, 14:31
|
|
|
zachęcam do kupna biletów przez EVENTIM, szybko, sprawnie logowanie fejsikiem
i nie stoimy w kolejkach
link:
http://www.eventim.pl/wys...ts&erid=1675922
Jak dla mnie:
Caccini-Lebowski-Excalibur/Langfurh/Thorn |
_________________ Żyj śmiało |
|
|
|
 |
morpheus
Kandydat dżokejski

|
Wysłany: 2016-06-30, 14:59
|
|
|
Kioto wiesz coś o Langfuhr'e czego my nie wiemy?
daj cynk
nie widziałem Iwna na żywo bo się wcześniej zmyliśmy, ale na powtórkach widać że w celowniku już ledwo łapie powietrze, a jeszcze przegrał z Thorn'em który nic nie wygrał
chcesz powiedzieć że właściciel i trener do spółki z dżokejem tymi trzema wyścigami chcieli go skutecznie zaciemnić? |
|
|
|
 |
Kioto
Dżokej

|
Wysłany: 2016-06-30, 17:37
|
|
|
| morpheus napisał/a: | Kioto wiesz coś o Langfuhr'e czego my nie wiemy?
daj cynk
nie widziałem Iwna na żywo bo się wcześniej zmyliśmy, ale na powtórkach widać że w celowniku już ledwo łapie powietrze, a jeszcze przegrał z Thorn'em który nic nie wygrał
chcesz powiedzieć że właściciel i trener do spółki z dżokejem tymi trzema wyścigami chcieli go skutecznie zaciemnić? |
Czy ja coś wiem o Langfuhrze czego nie wiedzą inni? Raczej nie.
Lubię bardzo tego konia i kibicowałam mu od kiedy tylko go zobaczyłam. Biegał dotychczas jakoś pechowo, idzie tą samą ścieżką co Intens, nawet wygrał też Newmana dwulatkiem, w Strzegomia był drugi, Intens czwarty, w Rulera Intens wygrał "łeb w łeb" z Małym Kapralem według KT, według mnie o mininos ograł go Kapral. Langfuhr w Rulera był drugi o szyję.
W Iwna i Intens i Langfuhr zaprezentowały się poniżej oczekiwań i na Derby nie byli faworytami.
Z wypowiedzi trenera Ziemiańskiego wyraźnie widać, że większe nadzieje pokłada w klaczy, bo to córka pierwszej jego derbistki, sentyment, polska hodowla itd.
Langfuhra natomiast może spotkać niechlubny los Intensa, skoro właściciel sprzedaje konia, który nie spełnia jego oczekiwań. Intens pomimo, że spełnił oczekiwania z nawiązką, został sprzedany.
Uważam, że i klacz i ogier trenera Ziemiańskiego będą blisko w Derby. Wszystko wskazuje na klacz - wygrana Soliny, dżokej, wypowiedź trenera na stronie toru.
Rozum podpowiada do Cacciniego dostawić Iron Belle, serce natomiast jest za Langfuhrem.
Jeszcze nie wiem czy posłucham rozumu czy serca? |
|
|
|
 |
kostor
Dżokej

|
Wysłany: 2016-07-01, 13:34
|
|
|
Jednak Intens przegrał Iwna tylko przez kontuzję i tylko przez to nie był faworytem na Derby.
Co do Lanfuhra, to widzę go raczej na dalszych płatnych miejscach. |
|
|
|
 |
Koniofan
Dżokej Koniofan

|
Wysłany: 2016-07-01, 20:10
|
|
|
Uwaga na zmianę pogody i ew.miękki tor-radze przygotować wariant typów na deszczowy dzień. A czy nie bierzecie pod uwagę ,że nikt nie będzie jechał wariacko ,przed Derby i może Lanfuhr miał tylko zaliczyć wyścig Myślenie się kłania Jest na bank w czwórce |
_________________ Koniofan
 |
|
|
|
 |
morpheus
Kandydat dżokejski

|
Wysłany: 2016-07-01, 20:28
|
|
|
na mokro to Lebowski i Tebinio, na bank to Vabank
Koniofan a o Langfuhrze to wiesz? przypuszczasz? czy napuszczasz?
jak dla mnie najwyżej czwarty |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
phpBB by
przemo
Strona wygenerowana w 0,046 sekundy. Zapytań do SQL: 10
|