|
Tower Racing Forum
|
|
Wrażenia po Derby xx 2016 |
| Autor |
Wiadomość |
słonik
Dżokej Kto pyta nie błądzi

|
Wysłany: 2016-07-05, 11:50
|
|
|
| Pan trener Wyrzyk zrobił co zrobił jego sprawa. Niema co rozkładać to na czyniki pierwsze, i dzielić ludzi na dwa wrogę sobie obozy. Zgadza się panie Karinka ludzie do pisali i urządzili owacje jak należy się. |
|
|
|
 |
Karina
Dżokej

|
Wysłany: 2016-07-05, 13:59
|
|
|
| aż gęsto było od ludzi, czułem się jak we wrzącym kotle, całe szczęście że w zwykły dzień jest kilkakrotnie mniej !!! |
|
|
|
 |
kostor
Dżokej

|
Wysłany: 2016-07-05, 14:05
|
|
|
Jeżeli obawiacie się, że gest trenera Wyrzyka spotka się z odwetem władz państwowych na wyścigach jako całości, to świadczy przede wszystkim o tych władzach i Waszym o nich zdaniu. Jest to o tyle zaskakujące, że część z Was otwarcie PiS popierała. Mimo, że ja jestem ogólnie rzecz biorąc zdecydowanym krytykiem PiS, to żywię nadzieję (a wręcz przekonanie), że aż tak małostkowi nie są.
Spodziewam się natomiast, niestety szykan w stosunku do osoby Adama Wyrzyka, ale tym gestem sam świadomie się na takie ryzyko wystawił. Szanuję jego odwagę, nie było to jednak konieczne i tak już dużo dla sprawy zrobił. |
|
|
|
 |
Karina
Dżokej

|
Wysłany: 2016-07-05, 14:07
|
|
|
| w Jurjewicza trener Wyrzyk puchar przyjął !!! o co tu chodzi? |
|
|
|
 |
jerzy
Uczeń

|
Wysłany: 2016-07-05, 17:24
|
|
|
Witam!
Czytam sobie te Wasze posty i szlag mnie trafia do czego już doszło. Wszyscy musimy siedzieć cicho, nic się nie odzywać nie robić żadnych gestów , bo PIS i spółka zdenerwują się i nie dadzą pieniędzy na wyścigi w przyszłym sezonie. Natomiast osoby które odważyły się na jakiś gest w imię protestu, poniosą osobistą karę. Ludzie gdzie my żyjemy. Komune już przeżyłem.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Joga
Dżokej

|
Wysłany: 2016-07-05, 18:55
|
|
|
| Wszędzie trafią się podli i mściwi ludzie - zarówno w PiS, jak i w PO. Bo ludzie to ludzie i czasem lepiej spodziewać się po nich gorszych rzeczy, niż lepszych. Zwłaszcza w takich kwestiach. |
_________________ A horse gallops with his lungs, perseveres with his heart, and wins with his character.
Federico Tesio |
|
|
|
 |
Kioto
Dżokej

|
Wysłany: 2016-07-05, 20:22
|
|
|
W dużym skrócie:
Zasada jest prosta - polskie państwo finansowało i finansuje wyścigi konne od zawsze po 1945 roku.
TS, organizator wyścigów od 2008 roku jest spółką Skarbu państwa. Oni wykładają kasę na nagrody i na organizowanie każdego dnia wyścigowego. To są państwowe pieniądze, zaspokajające potrzeby tak naprawdę garstki ludzi, pasjonatów wyścigów konnych.
Taki afront łatwo może przekonać nową władze, ze tak naprawdę to nie warto w to brnąć i "wyrzucać" państwowe pieniądze, lepiej te pieniądze przeznaczyć na biedne rodziny i dzieci.
I wiecie co? Większość społeczeństwa ich poprze. Nie wierzę, że nie rozumiecie zależności! Trener Wyrzyk zaprotestował nie przyjmując pucharu, ale nie od przedstawiciela rządu, tylko od nowego prezesa TS.
To młody człowiek, od niedawna kierujący molochem zwanym Totalizator Sportowy. Szkoda mi się zrobiło tego człowieka, nie znam go, nie wykazał się jeszcze ani in plus, ani in minus, nie zasłużył na to, bo nie bardzo wiedział o co chodzi trenerowi.
Jak się mają zmiany w stadninach arabów do zmiany na stanowisku prezesa TS?
Czy gdyby puchar wręczał prezes W. Szpil, Wyrzyk by go przyjął, gdyż prezes od "złotego mercedesa" nie był związany z obecną władzą?
To absurdalne! |
|
|
|
 |
Osan
Kandydat dżokejski

|
Wysłany: 2016-07-05, 22:42
|
|
|
Absurdalne stają się twoje kolejne wpisy na ten temat, Kioto...
Jak ci tak to szkoda nowego Prezesa TS, to idź go przeproś, co najmniej w imieniu tower-racing.pl i zaoferuj coś na pocieszenie. Nie wiem: upieczone własnoręcznie ciasto (koniecznie z zakalcem), jakieś dobre wino, rękę córki... Czy ja wiem co jeszcze? Możliwości jest na pewno wiele. Tym sposobem na pewno ci/wam wybaczy i odtąd będziecie żyły długo i szczęśliwie...
A tak na poważniej... Daj już wreszcie spokój z tym Wyrzykiem i przestań ciągle wałkować (przy okazji też nagłaśniać) tę kwestię. Co się stało, to się nie odstanie, a tylko takim mdleniem faktycznie możesz kogoś sprowokować do złego (w sensie wywoływania wilka z lasu). Tak więc daj se wreszcie luz, kobieto...
Po wtóre, z tego co kojarzę (o ile dobrze kojarzę), to pieniądze na nagrody są z tzw. lokaty Grada, więc TS chyba aż tak bardzo nie wykłada swoich. Po trzecie a gdyby nawet wykładał, to wszak nie swoje, tylko państwowe, więc żadnej łachy nie robi... Po czwarte, TS gdyby tylko chciał mógłby wręcz zarabiać na wyścigach, ale że wolą od lat bardziej je sabotować, niż rozwijać (vide np. zakłady w sieci), to jest jak jest. Po piąte TS wykazuje tyleż pełną, ile niemal jawną indolencje jako gospodarz obiektu i wyścigów - choćby z tymi ślimaczącymi się remontami, jak też nie dotrzymywaniem słowa (vide Gala Derby). Po szóste - itd. itp.
Przestań już więc być taką obrończynią TS, a przy okazji - jak by rzekł ten trener od pasikoników - "srać we własne gniazdo", tak jątrząc bez końca. Władza pisowska wprawdzie kwitnie i wciąż nabrzmiewa, ale jeszcze nie ma tak dobrze, byście miały (tak ty, jak i ona) zabraniać ludziom wykonywać pewne symboliczne gesty dezaprobaty wobec kogoś/czegoś. Może wkrótce tak się stanie - że nie będzie wolno, ale na razie Ziobro z Jakim tu jeszcze nie nadążyli (chłopiny, urobieni po łokcie, gdyż siedzący całymi dniami i nocami to na podsłuchach, to przeglądając akta procesowe, to zwalniając kolejnych niepisiorów, a przyjmując pisiorów /normalnie doba im za krótka/)...
Ps. A ty, Jogajła, nie masz racji... Bo takich porażająco podłych i bezwzględnych gostków (bez jakichkolwiek zahamowań i ludzkich odruchów) jak w PISie, to nie znajdziesz w żadnej innej partyji... |
|
|
|
 |
Koniofan
Dżokej Koniofan

|
Wysłany: 2016-07-05, 23:35
|
|
|
Co to jest ??? forum polityczne ,czy wyścigowe ??? Ludziska opamiętajcie się |
_________________ Koniofan
 |
|
|
|
 |
tx
Dżokej

|
Wysłany: 2016-07-06, 11:24
|
|
|
| Wrażenia z dnia Derby? Piękna klęska. |
|
|
|
 |
Kioto
Dżokej

|
Wysłany: 2016-07-06, 12:28
|
|
|
Osanie, już Ci nie odpiszę, bo i po co?
Pójdę lepiej upiec ciasto dla nowego prezesa TS, z truskawkami. Pyszne! |
|
|
|
 |
tx
Dżokej

|
Wysłany: 2016-07-08, 14:34
|
|
|
Kioto napisała, że sam miting wyścigowy to dla niej za mało i chciałaby jeszcze coś dodać.
Poniżej link do dzisiejszego dużego meetingu w Nemarket. Transmisja z Channel Four poprzez Dubairacing (Dubaj jest sponsorem angielskiego Channel Four Racing).
Co Kioto by dodała do tego meetingu?
Walki kogutów? Obcinanie głów przez kawalerzystów (w roli glowy arbuzy)? Więcej kiełbasek z grilla?
Z Anglii właśnie przywędrowały do Europy i dalej na cały świat wyścigowy meetingi, czyli spotkania przy okazji wyścigów. Meeting przyciąga!!! Wystarczą wyścigi, i zakłady, jak ktoś chce.
Link do transmisji z Newmarket:
Newmarket July meeting
http://awaan.ae/live/25/%...%B3%D9%86%D8%AC
https://twitter.com/DubaiRacingTV?ref_src=twsrc%5Etfw
http://betting.racingpost...=diomed_verdict |
|
|
|
 |
Koniofan
Dżokej Koniofan

|
Wysłany: 2016-07-08, 14:56
|
|
|
E tam ...przecież szykuje się wspaniały meeting w Sopocie ,z udziałem kochanych przez graczy kłusaków..... |
_________________ Koniofan
 |
|
|
|
 |
Kioto
Dżokej

|
Wysłany: 2016-07-08, 20:07
|
|
|
Jeżeli Tx uważa, że dzień Gala Derby, w którym odbywa się najważniejszy wyścig dla trzylatków, jak i dla 4 letnich i starszych koni, nie powinien niczym się różnić od zwykłego dnia wyścigowego, to nie mamy o czym rozmawiać.
W takim Dubaju, w dniu DWC też sobie jakieś bzdury wymyślają, tylko ciekawe czy tylko wyścigi przyciągają tam te tłumy?
Mnie wyścigi bez tzw. oprawy i fajerwerków wystarczają, Tx'owi również, ale nie jesteśmy tylko my na torze. |
|
|
|
 |
kostor
Dżokej

|
Wysłany: 2016-07-09, 10:08
|
|
|
Mi i moim znajomym też wystarczają:P lista rośnie
A tak poważniej, nic by się nie stało gdyby jakieś tam atrakcje dodatkowe były, ale nie są one też nikomu do szczęścia potrzebne. Zwykle interesowała się tym garstka osób. Jedną z moich ulubionych anegdot ze Służewca jest ta o pokazie koni Karoliny Wajady, gdzie Pan z tyczkami był alegorią motyla, o czym pięknie opowiadał Pan Szydlik, ale jak tylko przyszły wyniki gonitwy to przerwał w pół zdania opowieść o motylu i podał wyniki. Publiczność wtedy też tylko te wyniki interesowały
PS. byłem na Derby Pragi i Bratysławy i nie zauważyłem, żeby były jakieś dodatkowe atrakcje poza wyścigami. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
phpBB by
przemo
Strona wygenerowana w 0,037 sekundy. Zapytań do SQL: 8
|