Tower Racing Forum Strona Główna Tower Racing Forum

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Dziwaczna "dyskusja" z Drogi do Derby
Autor Wiadomość
Osan
Kandydat dżokejski

Wysłany: 2018-06-01, 17:17   

Nie tx, to nie twój (rzeczony) post przelał "czarę goryczy", a następujący po nim wpis Jogusi
Dawaj Bush Brave sam jeden po raz drugi w Derby bo klasa tegorocznych trzylatków woła o pomoc do nieba! Już abstrahując od faktu, że powinno być "o pomstę", to ten post (aż bijący infantylnością) stojący w kontrze wobec mnie i moich wcześniejszych wpisów, w których starałem się udowodnić Kioto, że aktualny rocznik trzylatków jednako nie jest taki zły, jak ona go "maluje". Po tymże wpisie, jakby nie było, adminki - jawnie konfrontacyjnym i dezawuującym moje starania (oraz osobę); uznałem, że skoro ona woli błazenadę bardziej, jak merytoryczną dyskusję, to nie mam tu czego szukać. Ergo nie tylko nie straciłem rozumu po twojej refleksji (bzdurnej zresztą), to jeszcze postanowiłem się nim posłużyć, w wyniku czego nakazał mi on nie uszczęśliwiać nikogo na siłę.

Po drugie - w przeciwieństwie do ciebie - uważam, że ów wpis gambla100procent nie tylko nie był genialny, ale - w istocie - od rzeczy, gdyż Bush Brave nie ma nic do obecnego rocznika 3-latków (nie jest specjalnie mądre szukanie tu jakichkolwiek automatycznych analogii). Z gruntu fałszywym jest też założenie, iż w Derby (zawsze) wygrywa klasa, bo to różnie bywa (rzecz nierzadko sporo zależy od stanu toru, ułożenia się wyścigu, dżokeja, ergo szczęścia). Gdyby tak było jak błędnie sądzisz, to nigdy Derbistą nie zostałby np. Durand). Nie zauważyłem też nic głupiego w moich analizach "na drodze do Derby", a już na pewno tego rodzaju, żeby oceniać je tak sarkastycznie (z góry)... No

Ps. Co do drugiego skreślenia, to nie rozumiem usunięcia z listy na tym etapie np. Varese (FR), a przede wszystkim Montero (FR), a więc dwóch synów Motivatora, a pozostawienie na niej Medrocka (IRE) i Xawerego ((FR), no ale ok (niech się dzieje)...

Joga 
Dżokej

Wysłany: 2018-06-01, 17:48   

Osanie, niech dowodem na moją sympatię do ciebie będzie fakt, że już kilkakrotnie powinieneś dostać kilkudniowego bana, albo chociaż ostrzeżenie, bo nikt tu nie obraża innych użytkowników tak, jak ty (bardzo często tylko dlatego, że nie zgadzają sie z twoim zdaniem lub ty - mając nieco ograniczoną percepcję - nie potrafisz zrozumieć ich intencji). Więc niech to stanowi mój dowód sentymentu i ciepłych uczuć do ciebie, choć "z ciążę" z tobą z tej sympatii nie zajdę i za to podziękuję :)
P.S. Niech o dobrym wychowaniu i szacunku do ludzi nie mówi ktoś, kto od dawna obraża o wiele starszego od siebie txa. Niestety, Uno/Osanie czy jak tam wolisz, żeby cię nazywać - nie stanowisz dla mnie żadnego autorytetu. Ale staraj się, staraj, może kiedyś!
P.S.2. Życzę wszystkim dzieciom - dużym i małym - wszystkiego najlepszego z okazji dnia dziecka! Nie dajcie w sobie tego dziecka zabić, co niestety niektórzy tu już dawno zrobili, bo "dziecinność" to najpiękniejsze, co leży w ludzkiej naturze!
P.S.3. Gdyby ktoś nie zrozumiał - tak, ze swojej strony już skończyłam dyskusję w tym temacie :) Ale Osan, nie ciesz się za wcześnie, zawsze mogę wrócić :P

Osan
Kandydat dżokejski

Wysłany: 2018-06-01, 20:14   

Joguś naprawdę nie widzisz schizofrenii w tym co (i jak) do mnie napisałaś? Jak można - w dodatku publicznie - zapewniać kogoś o swej sympatii, sentymencie i ciepłych uczuciach, po czym - w kolejnym zdaniu - wyzywać go bez umiaru i przypisywać mu wszystko co najgorsze? Jeśli tak u ciebie wygląda "okazywanie sympatii", to ja postoję. Niebywałe (że użyję tego zwrotu jeszcze raz dzisiaj)... Wiesz co? Broń Boże nie dawaj tego posta do przeczytania swemu chłopakowi, gdyż (abstrahując od tego, że chluby ci nie przynosi) po zapoznaniu się z nim może poczuć się jak nieszczęsny partner modliszki, który będzie zeżarty tuż po kopulacji (a to mocno średnia perspektywa). Brrrrrrr... :roll:

I taka prośba uprzejma. Nie wracaj w najbliższym czasie (tak gdzieś do 2025 r.) - pozwól spokojnie pogawędzić, a nawet się posprzeczać stetryczałym dziadkom (nie wiem czy wiesz, ale oni to lubią /pooglądaj filmy z Jackiem Lemonem i tym drugim, jak mu tam /co to miał polskie pochodzenie/). Młodaś, więc masz czas. Poczekaj spokojnie aż nasza generacja, tj. 45+ ;) - do cna straci ochotę na uderzanie palcem w klawiaturę, po czym weźmiesz "do galopu" takich, w których dużo "dziecinności". Natomiast nam, wypalonym przez wichry namiętności, starcom, już odpuść i pozwól posiedzieć na ławeczce do słoneczka, czy pograć nad Wisłą w warcaby (tyle nam zostało) :lol:

Ps. Za co niby chciałaś mi dać bana - za wielokrotne obrażanie tx'a? Dobre, jakby powiedział Josef Vania :)

Kioto 
Dżokej

Wysłany: 2018-06-01, 20:23   

Osanie, a mogę wiedzieć dlaczego pousuwałeś niektóre swoje posty?
Szkoda ich. :(

p.s. A swoją drogą nie uważasz, że nie wypada "gospodynię wypraszać z jej własnego domu, bo gość przyszedł"? :)

Joga 
Dżokej

Wysłany: 2018-06-01, 20:23   

Osan, najpierw chciałam ci odpysknąć, ale druga część twojej wypowiedzi mnie rozczuliła, więc okaże ci litość.
A to, że jesteś według mnie okropny, nie oznacza, że nie mogę cię lubić. Jestem modliszką zżerającą samców po kopulacji, więc ciągnie swój do swego :lol:

jurek
Uczeń

Wysłany: 2018-06-01, 23:23   

Na poczatku przepraszam za brak polskich znakow, nie mam polskiej klawiatury.
Osan, jestem tym chlopakiem Jogi, ktorego wedlug ciebie - jako modliszka - opierdala (konsumuje) w czasie stosunku seksualnego.
Powiem ci tak - zaslugujesz na porzadne manto, ktorego az dziw, ze nikt ci jeszcze nie spuscil. Pewnie podskakujesz tylko do dziewczyn i wirtualnych dyskutantow. Ja bardzo chetnie bym wpuscil ci realny wp....dol, ale z doswiadczenia wiem, ze szkoda piesci na takich osobnikow.
Powinienes dziekowac Jodze, ze jeszcze jestes na tym forum. To tylko dlatego, ze uwaza wolnosc slowa za nadrzedna wartosc w internecie. Gdyby to bylo moje forum - juz by dawno cie nie bylo. Czytam twoje posty od dawna, znam cie tez z opowiadan Jogi i musze powiedziec, ze trudno o taka gadzine, pelna kompleksow, zadna poklaskow, silaca sie na oryginalnosc. Mama musiala ci podczas tego twojego wychowania nie okazywac w ogole milosci i stad zrodzila sie ta frustracja. Wez czlowieku zastanow sie troche co piszesz po pierwsze do kobiety, a po drugie do administratora forum.
P.S. A to, ze pokasowales posty to tylko z plusem dla tego forum bo to zyczeniowy belkot o dziwacznym stylu, ktorego wartosc merytoryczna w wiekszosci przypadkow mija sie z realiami.

tx 
Dżokej

Wysłany: 2018-06-02, 01:31   

Jurek już w kilka minut po rejestracji zażądał dla siebie swobody odruchów.
dodane
Powinien skorzystać z opcji usuwania własnych postów.

Osan
Kandydat dżokejski

Wysłany: 2018-06-02, 11:40   

Jednak zmieniam zdanie i wycofuję mój na poły belferski post, bo pewnie i tak mijał się z celem (nie dotarłby do adresata w należytym stopniu /tak naprawdę nawet nie wiadomo jak stosownie zareagować na "coś" takiego/)... Natomiast, tak w ogóle, to nie są tematy i wątki do tego kącika, więc może byś je przeniosła w stosowne miejsce - tym bardziej, jak w podobnym stylu będą chcieć napisać do mnie jeszcze: twój stryj, wujek, dziadek czy cały Fan Club

jurek
Uczeń

Wysłany: 2018-06-02, 16:21   

Osan, po co ma pisac do ciebie cala rodzina Jogi, skoro jedynie moj post wystarczyl, bys poszedl po rozum do glowy? :) Na przestrzeni jednego-dwoch postow, przedstawiles dziewczyne, dzieki ktorej masz gdzie sie produkowac, jako modliszke, wyslales ja do rodzenia dzieci, zarzuciles jej matce niestosowne wychowanie i - jako administratorke forum i zalozycielke forum oraz strony - probowales ja stad wypedzic. Dobrze, ze wreszcie zrozumiales swoj blad. Trzymam za ciebie kciuki i oczywiscie w razie czego jestem w pogotowiu :)
A o tym, czy Joga przeniesie posty, zalezy tylko od niej i jesli ci przeszkadzaja, zawsze masz mozliwosc ja poprosic o zrobienie porzadku :) Mysle, ze wtedy na pewno ci nie odmowi. Czasami wystarczy tylko odrobina szacunku i dobrej woli.

Odpowiedz do tematu