Tower Racing Forum Strona Główna Tower Racing Forum

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Moderator: jaka jego rola?
Autor Wiadomość
Koniofan 
Dżokej
Koniofan

Wysłany: 2019-07-01, 17:57   Moderator: jaka jego rola?

Wielokrotne zmiany mojego tekstu a jest on taki:
Ach sorki ...mam więc do czynienia z osobnikiem o wielu osobowościach ,L ,tx itd
A więc takie pytania:
- czy forum Tower jest forum wolnym, gwarantujące wolność i swobodę wypowiedzi?
-czy jest to może forum pod ścisłą kontrolą , forum klakierów ,gdzie można pisać wyłącznie teksty pochwalne ,jakie to wspaniałe są wyścigi marki Służewiec, wszyscy są jednomyślni i zgodni, wszystko jest w najlepszym porządku i nic złego się nie dzieje i nie może się stać ,
-czy jest to forum cenzurowane ,jak w dawnym PRL-u.
-może komuś pomyliły się role moderatora i redaktora przełożonego ,(może naczelnego) ,który poprawia teksty ,które mu się nie podobają ,swoim podwładnym
-czy to w końcu jest forum ,czy jakaś bzdetna stronka idiotów i półgłówków
itd itp

Nie jest to jedno słowo ,bo było już kilka takich "korekt" i pseudo interwencji,
a w wypowiedzi o znanym redaktorku ,było też ,że na stronie Służewca musi być lojalny i nie moze pisać nic ,co by zdenerwowało jego mocodawców i to zniknęlo.
Chyba nie ma rady, to forum ,jak inne musi upaść lub być martwe ,bo kto tu będzie coś pisał ,jak mozna pisać jedynie słuszne mysli, bo inaczej moderator wszystko zmieni-tylko jakie one są ???
-może najpierw podajcie więc pocztę ,gdzie przesyłać teksty swoich proponowanych wypowiedzi,a wy je po cenzurze i korekcie wstawicie na forum
Chyba kogoś całkowicie tu "pogięło"

Rola moderatora !!!!! nie zmieniaj i nie kasuj bezkarnie i bez przyczyny tekstu forumowiczów

Dodane :ten temat utworzył tx przenosząc moją wypowiedź z innego miejsca:Komisja techniczna- oczywiście obrobił po swojemu ,ale ja zrobiłem pierwotne poprawki ,bo teraz robię i mam kopie swoich wypowiedzi :lol:

Joga 
Dżokej

Wysłany: 2019-07-01, 21:22   

Wikipedia napisał/a:
Moderator – osoba oceniająca komentarze oraz inne treści wprowadzane na stronie WWW, kanale IRC, liście dyskusyjnej, serwisie społecznościowym lub na forum, zazwyczaj posiadająca dostęp do narzędzi technicznych, zarządzania treścią oraz kontami uczestników na poziomie wyższym niż zwykli uczestnicy (jak np. edytowanie lub trwałe usuwanie komentarzy/postów, blokowanie kont). Celem moderacji jest zapobieganie trollowaniu, nadużyciu systemu komentarzy, zapewnieniu, że wpisy nie będą powodować kłótni i rozstrzyganie sporów między użytkownikami. Moderatorzy dbają o przestrzeganie zasad netykiety, a czasami również o czystość języka polskiego używanego w dyskusji poprzez zwracanie uwagi lub poprawianie błędów ortograficznych. Moderowanie może być wykonywane w trybie prewencyjnym – publikacja treści zależy wtedy od moderatora.

Muszę przyznać, że tx z dużą skrupulatnością podszedł do swojej roli, ale już w innym wątku obiecał poprawę :) Myślę, że tak długo, jak użytkownicy się MIĘDZY SOBĄ nie obrażają w sposób rażący i wulgarny, a literówki nie "dają po oczach", nie ma sensu nikomu niczego zmieniać. A już na pewno NIE WOLNO moderatorowi ingerować w treści użytkowników, jeśli nie obraża on innych i nie łamie on rażąco zasad netykiety. Przynajmniej na tym forum panują takie reguły gry. Tak więc Koniofanie, śpij spokojnie, tx dostanie od nas klapsa w pupę jak się zobaczymy i mam nadzieję, że zapomnimy o sprawie :)

tx 
Dżokej

Wysłany: 2019-07-02, 10:53   

Nie od razu zrozumiałem, o co chodzi Jodze. Pojawiła się, gdy się obudziłem.
- tx, trzeba być przygłupem, żeby poprawiać Koniofana - powiedziała łagodnie. Zrozumiałem.

tx 
Dżokej

Wysłany: 2019-07-09, 18:20   

W tekście Koniofana poprawiłem dziś odstępy pomiędzy znakami i wyrazami, wkrótce Koniofan przywrócił je na swoje.
Koniofan zdaje się uważać, że jego charakterystyczna pisownia jest jego dobrem osobistym, które nie pozwoli sobie zabrać.
Poniżej ów tekst:
Wyścigi marki Służewiec w pełnej krasie.Bezkarna głupota połączona z bezczelnością, rozpasaniem,brakiem odpowiedzialności . :evil: Osoby odpowiedzialne powinny być surowo ukarane ,dla przykładu,a kto zwróci pieniądze właścicielowi ? Nie mówimy o gaczach ,bo oni w mniemaniu organizatora się nie liczą -motłoch i tłuszcza ,zapewne w ich ocenie ?
Aspiracje mają wysokie ,porównują się do Ascot.
Ciekawe ,czy będzie jakaś zmiana ,jak wejdzie gra przez internet ,może gracze na nich wymuszą normalność ?

Koniofan 
Dżokej
Koniofan

Wysłany: 2019-07-09, 18:28   

Widać nie masz innych zmartwień i pewno nic do roboty :evil: Czekam ,aż sprawiedliwie weźmiesz się za wszystkich,będzie forum, jak za czasów cenzury w PRL ,ale wzorcowe wg tx-a

tx 
Dżokej

Wysłany: 2019-07-09, 18:35   

Koniofan: Jeśli przyjmuję na siebie jakieś obowiązki, w tym przypadku moderatora (patrz wyżej Joga) staram się wykonywać je rzetelnie. Poza tym, rzetelność jest podstawą mojego zawodu.
dodane: Jestem trochę rozczarowany reakcją Koniofana.
L.

Koniofan 
Dżokej
Koniofan

Wysłany: 2019-07-09, 18:45   

Niech cię kule biją....aleś upierdliwy....nie gryzie tekst, normalnego człowieka, w oczy,zostaw go w spokoju . Czasami jakieś niepoprawności mają swój urok...litości muszę chyba przestać cokolwiek pisać ,by się nie wkurzać.....Espadero napisał kiedyś :zostaw to szkoda nafty....chyba miał rację :?: :evil:

tx 
Dżokej

Wysłany: 2019-07-09, 18:52   

Koniofan radzi, żeby nie użyźniać jego nieużytków umysłowych.
Zastanowię się.
L.

Koniofan 
Dżokej
Koniofan

Wysłany: 2019-07-09, 18:58   

Co je moje , to je moje i basta ,nie rusz ,bo ukatrupię kosą...alfo i omego wszystkiego....wrrrrrrrrrrr.....fffff....... :evil:

Koniofan 
Dżokej
Koniofan

Wysłany: 2019-07-09, 21:26   

Mini oświadczenie
Z wielkim żalem i przykrością pragnę powiadomić ,że na czas nieokreślony zawieszam swoje uczestnictwo na forum Tower Racing . Sporo czasu zajęło mi podjęcie tej bolesnej decyzji.
Decyzja moja spowodowana jest tym , że od pewnego czasu forum to, wg mnie, nie spełnia podstawowych standardów , jak wolność i swoboda wypowiedzi oraz wymiany poglądów.
Wypowiedzi są cenzurowane wg bliżej nieokreślonego wzorca ( jakiegoś widzi mi się) . Wszelka konstruktywna krytyka jest tłumiona. Wypowiedzi są albo całkowicie usuwane, albo zmieniana jest ich treść i sens , bez mojej wiedzy i zgody ,a nawet bez jakiegokolwiek powiadomienia . Taka sytuacja jest dla mnie nie do przyjęcia ( zapewne dla innych też).
Pragnę podziękować wszystkim życzliwie nastawionym forumowiczom , za wyminę poglądów ,mini dyskusję i wspólnie spędzony tu czas.

Dorpat
Dżokej

Wysłany: 2019-07-09, 22:03   

Popieram w tej sprawie Koniofana.
Nigdy się nie spodziewałem i jestem zasmucony (jako przyjaciel), że Pan Jacek zmieni się w cenzora. To jakiś chichot historii.

tx 
Dżokej

Wysłany: 2019-07-09, 22:59   

Dla informacji od moderatora:
Koniofan podał nieprawdziwą informację, jakobym coś zmieniał w tekstach forumowiczów.
Po prośbie właścicielek forum Tower-Racing.pl, to znaczy Kioto z 1 lipca 2019, godz. 18:21 i uwadze Jogi z 1 lipca 2019, godz. 21:22 jako modarator nic nie zmieniłem w tekstach forumowiczów, ani nie poprawiałem tekstów. Zaden z tekstów nie został zdjęty z forum. Wszystkie są w oryginalnej wersji.
Dorpat zaś wypowiada się bez sprawdzenia tej informacji podanej przez Koniofana, fałszywej informacji.
więcej...
L.

tower
Administrator

Wysłany: 2019-07-10, 12:22   

W panelu administracyjnym nie dostrzegłam żadnych "niecodziennych" historii edycji żadnego z postów Koniofana od czasu zwrócenia Tx'owi, jako moderatorowi, uwagi.
Nie było żadnej ingerencji w posty użytkowników.

tx 
Dżokej

Wysłany: 2019-07-10, 13:33   

No właśnie, panel administracyjny! Ja to wiem, a Koniofan nie wiedział. W sieci wszystko jest zapisane, każdy nasz ruch.
Potwarz, rzucona przez Koniofana - zdjęta.
Ale ja się nie obrażam, to tylko wyścigi. Byłoby smutno bez Koniofana!
Zatem Koniofanie, nie odchodź! Odpocznij i wracaj do nas. Do roboty! Jesteś tu mile widziany.
życzę miłych wakacji.
L.
dodane: z Dorpatem policzymy się osobno.
tx

Odpowiedz do tematu