Tower Racing Forum Strona Główna Tower Racing Forum

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: tower
2015-10-20, 17:23
Pani Magdalena Rutkowska - Prezesem PKWK?
Autor Wiadomość
Kioto 
Dżokej

Wysłany: 2015-10-15, 19:46   Pani Magdalena Rutkowska - Prezesem PKWK?

http://www.passa.waw.pl/a...-zadowolone,300

"W ostatnim czasie na nieoficjalnej giełdzie pojawiło się nazwisko Magdaleny Rutkowskiej, szefowej hipodromu w Sopocie. Ta kandydatura wydaje się bardzo interesująca. Niewiele wiedziałem o działalności tej pani, ale zajrzałem do Internetu. A tam miłe zaskoczenie. Okazuje się, że pod rządami Magdaleny Rutkowskiej Centrum Jeździectwa Hipodrom Sopot kwitnie. Powstała między innymi hala zwana "Pomarańczową" o kubaturze 70.091 metrów sześciennych, pełnowymiarowa płyta konkursowa z podłożem najwyższej klasy, systemem nawadniania podłoża oraz w pełni multimedialnym wyposażeniem, widownią na blisko 400 miejsc siedzących, restauracją, zapleczem biurowym i salą konferencyjną. Są pokoje noclegowe na 25 osób oraz pomieszczenia dla sędziów. Na obiekcie powstały również stajnie dla 112 koni oraz stajnie rekreacyjne z boksami dla 74 koni z siodlarniami, myjkami, węzłami sanitarnymi i rekreacyjną halą ujeżdżalni (17x48 m). Biorąc pod uwagę powyższe, należy ściskać kciuki, aby nieoficjalna informacja o zgodzie Magdaleny Rutkowskiej na kandydowanie znalazła potwierdzenie."

Z tego co wiem Pani Magda dobrze wykorzystała dotacje unijną, ale...
Bieżnia dalej jest zbyt lekka i z za niską trawą w te kilka dni wyścigowych.
Odrestaurowane jest tylko kilka stajni gościnnych i hotel, sporo budynków stajennych jest nieodremontowanych.
Ale czy te osiągnięcia wystarczą by mogła piastować stanowisko prezesa PKWK?
Bardziej pasowałaby na stanowisko pana Bąkowskiego.

kostor 
Dżokej

Wysłany: 2015-10-16, 09:20   

Na forum finiszu z tego co pamiętam przelała się w tym roku fala krytyki i oskarżeń o amatorstwo odnośnie tegorocznych wyścigów w Sopocie, nazwisko Pani prezes też w tym kontekście się przewijało. Zupełnie do mnie nie przemawia ten pomysł... no ale co my możemy?

marek
Starszy uczeń

Wysłany: 2015-11-03, 20:33   Alkohol i jazda samochodem?

Zaniepokoił mnie ostatni komentarz w "Świecie Koni" pod artykułem "PKWK ma nowego prezesa?"

http://www.swiatkoni.pl/n...go-prezesa.html

Ponieważ administrator szybko usuwa niektóre komentarze, zacytuję tutaj:

wif napisał/a:
Sprawdźcie w Warszawie, bo w Sopocie jej wszystko wolno. Krył dotychczas Karnowski. Nie ma prawa jazdy, bo zabrali pijaczce, a jeździ. Na waszej radzie też była samochodem. Nikt jej w Warszawie nie zatrzymał? Podajcie mi - mieszkańcy Sopotu za pośrednictwem tego forum - numer sprawy, w której zapadł zakaz prowadzenia pojazdów. Czas z takimi świętymi krowami skończyć. Finis kanciarstwo i Platforma

Czy ma ktoś z Państwa wiedzę o tym czy to plotka czy prawda?

Odpowiedz do tematu